Background Image

Caveman Style Onglet
Met Frietjes En Bearnaisesaus

0 0
Caveman Style Onglet

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url kopiëren en delen

Ingredienten

Porties aanpassen:
Vlees
1kg Onglet
Dry Ryb
2el Gerookt paprikapoeder
2tl Saffraandraadjes
1el Venkelzaad
1tl Chili pepper gedroogd
Friet
1kg Aardappelen
Bearnaisesaus
25gr Sjalotten
60ml Dragonazijn
60ml Witte wijn
3 Eidooiers
200gr Geklaarde boter
1tl Citroensap
1el Dragon
1 Laurierblad
Peper
Fleur de Sel
Waterkers

Zit dit recept in mijn kookboek

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

De oerkracht komt in je naar boven, wanneer je een mooi stukje longhaas middels caveman style klaar maakt!

Categorieën:
  • Alcohol
  • Ei
  • Vlees

Ingredienten

  • Vlees

  • Dry Ryb

  • Friet

  • Bearnaisesaus

Uitleg en bereiding

Delen

De oerkracht komt in je naar boven, wanneer je een mooi stukje longhaas middels caveman style klaar maakt. Door het vlees in een dryrub te zetten en vervolgens direct op de hete kolen te garen, zorg je voor een eigen authentieke smaak. In combinatie met een bearnaise saus, maak je dit gerecht een ware topper.
ingrediënten

 

 

Stap voor stap

1
Check

Meng gerookt paprikapoeder, chilipeper (gedroogd), venkelzaad en saffraan en cutter dit zo fijn mogelijk. Wrijf de longhaas aan alle kanten in en laat minimaal 15 min intrekken.
Breng het vlees op warmte (oven) 50°C.

2
Check

Snij frietjes met de schil naar voorkeur.
Bestrooi de aardappelen met olijfolie en zet ze in een ovenschaal op de bastard.
1uur 180°C. Nadat de frieten knapperig zijn, bestrooi met Fleur de Sel

3
Check

Doe de sjalotten, de dragonazijn, de witte wijn, de laurier en de peperkorrels in een pannetje en breng dit aan de kook. Laat de gastrique tot de helft inkoken op een niet te hoog vuur.
Klop de eidooiers met de gastrique au bain marie luchtig en romig. Blijf voortdurend kloppen anders gaan je eieren stollen.
Klaar roombotor. Dit doe je door roomboter te laten smelten in een pan. Het eiwit zakt naar de bodem van de pan. Bovenin vind je een heldere geklaarde boter. Giet de boter af en zorg dat het eiwit niet meekomt.
Haal de pan van het vuur en voeg druppelsgewijs de gesmolten geklaarde boter bij de eidooiers. Blijf voortdurend kloppen. Klop net zolang totdat je een dikkere saus hebt.
Breng de bearnaisesaus verder op smaak met wat gehakte dragon, een kneepje citroensap en wat zout.

4
Check

Blaas met een föhn het grootste deel van de as weg van de gloeiende kolen en leg hier de onglet op. Draai hem na 30 sec om en herhaal dit vervolgens nog 2 keer.
Trancheer het vlees en serveer met de bearnaisesaus, frietjes en waterkers.

Martijn Laugs

Beoordelingen recept

Gemiddelde score:
(5)
Totaal aantal recensies: 1
Sander Janssen

Deze heb ik een tijdje geleden met jou mogen maken, wat een genot was dat. Absolute aanrader!!! Caveman RULES.

vorige
Rozemarijn-zeezoutboter
volgende
Surf & Turf Burger
vorige
Rozemarijn-zeezoutboter
volgende
Surf & Turf Burger

Een reactie plaatsen