Background Image

Gemberboter
** BASIS RECEPT **

1 0
Gemberboter

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url kopiëren en delen

Ingredienten

Porties aanpassen:
100g Roomboter
30g Gember Fijn gehakt
1 Citroen
Zeezout
Peper

Zit dit recept in mijn kookboek

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Lekker bij allerlei soorten vlees, vis en groenten en op gegrild brood.

Categorieën:
  • Melk
Herkomst:

Ingredienten

Uitleg en bereiding

Delen

Gemberboter, een heerlijke variant op de klassieker!

Je kunt zowel gezouten als ongezouten boter gebruiken; als je begint met ongezouten boter, kun je naar smaak zout toevoegen.

Stap voor stap

1
Check

Roer in een kom de boter tot een zachte crème. Snijd de gember fijn.
Roer de gember en een paar druppels citroensap door de boter en breng op smaak met peper en zeezout.

2
Check

Schep de boter op een stukje vershoudfolie en vorm met behulp van de folie een rolletje. Vouw de vershoudfolie dicht en laat de boter in de koelkast in ca. 45 min. opstijven. Snijd de boter in plakken.

Sander Janssen

"May you always be surrounded by good friends and a better barbecue"

Beoordelingen recept

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Kruidenboter
volgende
Rozemarijn-zeezoutboter
vorige
Kruidenboter
volgende
Rozemarijn-zeezoutboter

Een reactie plaatsen