Background Image

Giant Brioche Burger Bun
** BASIS RECEPT **

0 0
Giant Brioche Burger Bun

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url kopiëren en delen

Ingredienten

500gr Bloem
150ml Melk
10gr Gist
50gr Basterdsuiker Fijn
3 Eieren
9gr Zout
120gr Roomboter

Zit dit recept in mijn kookboek

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Categorieën:
  • Ei
  • Melk
Herkomst:

Ingredienten

Uitleg en bereiding

Delen

Giant Brioche Burger Bun

Benodigdheden

  • Standmixer met deeghaak
  • 30 cm springvorm (liefst met lage rand of conisch)
  • Oven
  • Kom
  • Vochtige theedoek
  • Olijfolie

Stap voor stap

1
Check
10

Doe de bloem, gist, suiker, zout, eieren en melk in een kom en kneed met een standmixer met deeghaak voor ongeveer 8-10 minuten. Voeg dan de boter toe en mix tot ook dit volledig is opgenomen. De deeg blijft vrij plakkerig. Vet je handen in met wat olijfolie en kneed de deeg met de hand na tot een bal.

2
Check
60

Neem de kom, besprenkel deze met olijfolie en leg de deeg hierin. Bedek de kom met een vochtige theedoek en laat de deeg 60 min rijzen.

3
Check
5

Haal het deeg uit de kom en druk de lucht er uit. Maak een ronde schijf en vorm deze in de springvorm.

4
Check
60

Bedek de springvorm met een natte theedoek en laat de deeg weer 60 min rijzen

5
Check
25

Verwarm de oven op 180 graden en bak de brioche af in 22-25 minuten totdat deze een mooie donkerbruine kleur heeft.

Beoordelingen recept

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Tartaarsaus
volgende
Lamsschenkel
vorige
Tartaarsaus
volgende
Lamsschenkel

Een reactie plaatsen