Ingredienten
-
Lamsstoof
-
4 stuks Lamsschenkel
-
3 flesjes Quadrupel bier
-
2 stuk Uiblokjes
-
3 takjes Rozemarijn
-
4 takjes Tijm
-
2 teentjes Knoflookversnipperd
-
120 gr Roomboter
-
Zeezout
-
Peper
-
Groente
-
400 gr Doperwten
-
800 gr Zoete aardappelmet schil
-
400 gr Shitake
Uitleg en bereiding
Stap voor stap
1
Check
|
Voorbereiding LamsboutSnij de prij, wortel, bleekselderij en knoflook in fijne stukken Maak kleine snede in de lamsbout en vul deze met gesneden knoflookteentje en rozemarijn. Wrijf de lamsbout in met pezo Braad de lamsbout in olie aan in de DO. Verwijder de lamsbout en laat deze even rusten. Gebruik de restant vetten uit de DO en fruit de ui en knoflook. Voeg daarna prei, wortel en bleekselderij toe Doe de helft van het bier, rozemarijn, tijm in de DO en breng aan de kook. Voeg vervolgens de lamsbout toe. Zet de Dutch oven nu in de bbq of oven. Laat het geheel 1,5 uur garen en controleer af en toe of de lamsschenkel mooi rondom een kleurtje krijgt. |
2
Check
|
Aardappel-crèmeHet ligt een beetje aan de dikte van de zoete aardappel, maar normaal gesproken is deze met ongeveer 40 min gaar. Als de zoete aardappel gaar is, Snij je de zoete aardappel overdwars door en schep je deze uit in de keukenmachine. Voeg vervolgens bij de uitgeschepte zoete aardappel de roomboter en peper en zout op smaak toe. Draai dit op een rustig tempo in de keukenmachine tot een mooie zachte crème. Zet nu de doperwtjes even op, totdat ze beetgaar zijn. |
3
Check
|
Opmaak bordWanneer alles gaar is, doe je de zoete aardappel-crème op eend bord en leg de lamsschenkel en doperwtjes erop. Als garnering mogelijk nog wat gedroogde shiitake, als krokantje op het bord. Het vocht eventueel indikken om als saus te gebruiken. |