Ruige Vlaamse stoof
Heerlijk met dikke Belgische patatten!

0 0
Ruige Vlaamse stoof

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url kopiëren en delen

Ingredienten

Porties aanpassen:
2 Ui
2el Roomboter
2 flesjes Bier Belgisch donker bier
3 blaadjes Laurierblad
2 takken Tijm
3el Appelstroop
2st Peperkoek
2el Mosterd
500gr Champignon Kastanjechampignon
1kg Runderlappen
Peper
Zout

Zit dit recept in mijn kookboek

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Stoven met bier, zo als het hoort!

Categorieën:
  • Alcohol
  • Mosterd
  • Paddenstoel
  • Vlees
Herkomst:

Ingredienten

Uitleg en bereiding

Delen

Heerlijk met dikke Belgische patatten! Deze ruige Vlaamse stoof, is voor de echte stoeren bikkels die het zien zitten om te koken met goed bier. Hoe hoger het alcohol percentage en hoe donkerder het bier, hoe beter!!! Waarom ruig? Lees het recept…

Stap voor stap

1
Check

Snij je uien in grove stukken. Pleur ze in een grote braadpan samen met 1el boter en laat ze even bakken.
Voeg na 4 minuten de champignons toe en bak deze even mee.

2
Check

Snijd je vlees in grote dobbelstenen en gooi ze in een bakpan met 1 el gesmolten boter en bak ze even bruin, gooi er ook wat peper en zout op. Als je vlees bruin gebakken is gooi je het bij de uien in de braadpan.

3
Check

Gooi in je bakpan (waar je net je vlees in gecremeerd heb) 2 flesjes bier en deglaceer je pan (Dit betekend dat je alle aangebakken stukjes waar veel smaak in zit, even los kookt van de pan). Zodra je bier kookt pleur je het in de braadpan waar je uien en vlees in zitten.

4
Check

Gooi nu tijm,laurier,kruidnagel en appelstroop bij je ui-vlees-bier mengsel.

5
Check

Smeer je peperkoek goed in met grove mosterd en gooi ze met de mosterd kant op je stoofvlees.

6
Check

Laat het geheel op een laag vuurtje ongeveer 3 uur sudderen. (wel af en toe wat liefde geven en zachtjes roeren)
Je stoofvlees is klaar wanneer je vlees een beetje uit elkaar pleurt!

7
Check

Peper en zout toevoegen naar smaak! Serveren met een dikke klodder (zelf gemaakte) Mayo!

Sander Janssen

"May you always be surrounded by good friends and a better barbecue"

Beoordelingen recept

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Surf & Turf Burger
volgende
Tortillapizza met Jalapeño Gehaktballen
vorige
Surf & Turf Burger
volgende
Tortillapizza met Jalapeño Gehaktballen

Een reactie plaatsen