Background Image

Ultimate Smokesmen Paella
met Octopus, Mosselen & Tijgergarnalen

0 0

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url kopiëren en delen

Ingredienten

Porties aanpassen:
Paella
400gr Paellarijst
1l Kippenbouillon
200ml Witte wijn
1el Gerookt paprikapoeder
2tl Kipkruiden
2 teentjes Knoflook
2 rode Paprika
2 Rode ui
6 Jalapeño
2 trossen Trostomaten
2 Citroen partjes
1 bakje Erwtenscheuten
Octopus
1 Octopus 400gr
Olijfolie
Zeezout
Mosselen
1kg Mosselen
1/2l Witte wijn
1 zakje Mosselkruiden
2 tenen Knoflook
Tijgergarnalen
12 Tijgergarnalen
Olijfolie
1 teen Knoflook

Zit dit recept in mijn kookboek

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

De ultieme Paella waarmee je iedereen verrast!

Categorieën:
  • Knoflook
  • Schaal & Schelp
Herkomst:

Ingredienten

  • Paella

  • Octopus

  • Mosselen

  • Tijgergarnalen

Uitleg en bereiding

Delen

Steel de show met deze Paella van de BBQ. Samen met een van mijn beste vrienden maakte ik deze Ultieme Paella.

Zelfgemaakte Paella is altijd lekker, maar met deze Paella van de BBQ maak je er echt iets bijzonders van!

Stap voor stap

1
Check

Doe de bouillonpoeder in een pan met het water en breng aan de kook boven het vuur op de BBQ (Ofyr). Snij de paprika in blokjes, de uien grof en de knoflook fijn. Snij de citroenen in partjes.

2
Check

Bak de gesneden paprika, uien en knoflook even op een plaat of in een pan. Leg de Jalapeño's en trostomaatjes op de plaat en besprenkel deze met wat olijfolie.

3
Check

Voeg de rijst toe aan de bouillon als deze kookt. Schenk hierbij de witte wijn en voeg het paprika poeder toe. Laat het geheel rustig doorkoken en let dat de pan met rijst niet droog kookt. Schenk desnoods extra water in de pan.

4
Check

Zet een nieuwe pan op het vuur en vul deze met de mosselen. Verdeel de mosselkruiden en knoflook over de mosselen en besprenkel deze met een halve liter witte wijn.

5
Check

Schep de paprika, uien en knoflook door de pan met rijst en laat deze even rusten. Bestrooi de Jalapeño's met de kipkruiden en haal alle groenten van de bakplaat. Laat ook deze even rusten op een houten plank.

6
Check

Stook de BBQ (Ofyr) weer even op en leg de Octopus en tijgergarnalen op de grill rand. Bak deze af met olijf olie en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

7
Check

Neem een grote serveer schaal en verdeel hier op de Paella rijst. Versier de rijst met de Jalapeño's, trostomaatjes, mosselen, tijgergarnalen. Garneer het geheel met de erwtenscheuten en leg de citroen partjes rondom de Paella. Maak het geheel af met enkel gesneden octopus tentakels.

"Disfrute de su comida"

Sander Janssen

"May you always be surrounded by good friends and a better barbecue"

Beoordelingen recept

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Hasselback Aardappelen
volgende
Burnt-Ends van Buikspek
vorige
Hasselback Aardappelen
volgende
Burnt-Ends van Buikspek

Een reactie plaatsen