Background Image

Vinaigrettesaus
** BASIS RECEPT **

0 0
Vinaigrettesaus

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url kopiëren en delen

Ingredienten

30g Peterselie blaadjes
30g Dragon blaadjes
30g Kervel
30g Bieslook
30g Kappertjes
150g Ui
1,6dl Azijn
5dl Olie
Peper
Zout

Zit dit recept in mijn kookboek

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Vinaigrette is dé klassieker onder de dressings voor (groene) salades.

Herkomst:

Ingredienten

Uitleg en bereiding

Delen

Vinaigrette is dé klassieker onder de dressings voor (groene) salades. De bekendste toepassing is om vinaigrette te gebruiken voor gewone groene sla. Maar deze dressing is echt veelzijdig. Dip bijvoorbeeld eens je artisjokblaadjes in vinaigrette, besprenkel geroosterde groente nadat je ze uit de oven haalt, of een stuk gebakken vis. Dit recept beschrijft een basis vinaigrette maar varieer er vooral op los. Zo maak je de vinaigrette die het beste bij jouw gerecht past.

Stap voor stap

1
Check

Weeg alle ingrediënten af. Hak de kruiden en kappertjes fijn en snij de ui fijn.

2
Check

Giet de azijn in een bekken (kom), voeg langzaam druppelend de olie toe terwijl je voortdurend roert met een garde.

3
Check

Voeg de tuinkruiden, kappertjes en de ui toe. Breng de saus op smaak met peper en zout.

4
Check

Varianten op deze vinaigrette:

Vervang (een deel) van de azijn door ander zuur zoals citroen- of limoensap of cranberrysap
Experimenteer met verschillende soorten olie
Vervang olie door crème fraîche
Voeg zeer fijn gehakte sjalot, rode ui of knoflook toe
Voeg fijn gehakte augurkjes toe
Voeg andere fijn gehakte verse kruiden toe zoals: dille, peterselie, basilicum of bieslook
Voeg een fijngehakt hardgekookt ei toe

Sander Janssen

"May you always be surrounded by good friends and a better barbecue"

Beoordelingen recept

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Tomaten ontvellen
volgende
Noorse saus
vorige
Tomaten ontvellen
volgende
Noorse saus

Een reactie plaatsen