Background Image

Wildzwijn Bier Rub Burger
met Oude kaas & Guinness Chutney

0 0

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url kopiëren en delen

Ingredienten

Porties aanpassen:
Burger
600gr Wildzwijn gehakt 150 gram per burger
4el Kamarado's Bier BBQ Dry Rub
80gr Geraspte oude kaas
Zeezout
4 stuks Hamburger broodjes
Guinness Chutney
125ml Guinness
125gr Basterdsuiker
3 Rode ui
2el Witte wijnazijn
Tabasco
Friet
1,5kg Aardappelen
1el Kamarado's Bier BBQ Dry Rub

Zit dit recept in mijn kookboek

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Categorieën:
  • Alcohol
  • Kaas
  • Wild
Herkomst:

Ingredienten

  • Burger

  • Guinness Chutney

  • Friet

Uitleg en bereiding

Delen

Het vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke smaak. Vandaag gaan we die smaak versterken met een heerlijke Bier rub van Kamarado’s. Het bier laten we ook terug komen in de Chutney, deze maken we namelijk van Guinness!

Gehakt van wild zwijn is een heerlijke wildvariatie op varkensgehakt. De dieren hebben lekker rondgescharreld in de natuur, waar ze leven van onder andere bladeren, kruiden, eikels, beukennootjes, paddenstoelen en vruchten. Dit proef je terug in je burger!

Stap voor stap

1
Check

Zet een pan op het vuur met de Guinness, Basterd suiker en witte wijn azijn. Snij intussen de rode ui in halve ringen en voeg deze toe aan de pan met Guinness. Laat dit geheel 40 minuten inkoken tot een dikke massa. Voeg naar wens wat Tabasco toe en laat de chutney afkoelen.

2
Check

Snijd de aardappelen in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met de Bier Dry Rub en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 25 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om. Frituren mag natuurlijk ook, maar voeg dan de Bier Dry Rub pas toe na het frituren van de aardappel.

3
Check

Meng het Wildzwijn gehakt met de dry rub. Maak hier van 4 gelijke burgers en bestrooi met en beetje zeezout.

4
Check

Bak de wildzwijnburger 2 - 4 minuten per kant op een hete BBQ. Verdeel in de laatste minuut de geraspte kaas over de burgers en laat smelten.

5
Check

Snijd de hamburgerbol open en leg deze 15 sec. op de BBQ. Beleg elke bol met een wildzwijnburger. Schep er een flinke lepel uienchutney op en maak eventueel af met je favoriete BBQ Saus!

Eet smakelijk!

Sander Janssen

"May you always be surrounded by good friends and a better barbecue"

Beoordelingen recept

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Burnt-Ends van Buikspek
volgende
Broodje Whisky Pulled Pork
vorige
Burnt-Ends van Buikspek
volgende
Broodje Whisky Pulled Pork

Een reactie plaatsen