Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Heerlijk en puur van smaak!
Van een mooi stuk Iberico Procoreur maakte we een simpel maar puur van smaak, Pulled Pork.
Olie en een rub naar eigen keuze, wij kozen voor de Kamarado’s Varken BBQ Dry Rub.
Deze mix heeft een laag zoutgehalte is vrij van allergenen en bevat geen smaakversterkers of e-nummers.
1
Check
|
Marineer de Iberico Procoreur met olie en de kruidenrub naar keuze en laat het (wanneer mogelijk) twee dagen, omwikkeld in folie, in de koelkast liggen. |
2
Check
|
Verwarm de barbecue voor tot een temperatuur van 100-110 graden en leg het vlees op het indirecte gedeelte van de voorverwarmde barbecue. U kunt naar smaak nog wat rookhout toevoegen. |
3
Check
|
Laat het vlees 7 tot 10 uur langzaam garen tot een kerntemperatuur van circa 90 graden. Na een aantal uren kan de temperatuur iets zakken, maar zet de barbecue dan niet open. De temperatuur zal vanzelf weer gaan stijgen. |
4
Check
|
Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat het nog ongeveer 25 minuten rusten. |
5
Check
|
Trek met twee vorken het vlees voorzichtig uit elkaar totdat er mooie draadjes ontstaan en uw eigen gemaakte pulled pork is klaar! |
6
Check
|
Tip!Van het vet dat uit het vlees is gelopen kunt je een heerlijke jus maken en mengen met de pulled pork. Lekker in combinatie met wat koolsalade en geroosterd brood. |