Background Image

Iberico Pulled Pork
In de Kamarado’s Varken BBQ Dry Rub.

0 0

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url kopiëren en delen

Ingredienten

Porties aanpassen:
2kg Iberico Procoreur
100gr Kamarado's Varkens BBQ Dry Rub
Olie

Zit dit recept in mijn kookboek

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Heerlijk en puur van smaak!

Categorieën:
  • Vlees
Herkomst:

Ingredienten

Uitleg en bereiding

Delen

Van een mooi stuk Iberico Procoreur maakte we een simpel maar puur van smaak, Pulled Pork.

Olie en een rub naar eigen keuze, wij kozen voor de Kamarado’s Varken BBQ Dry Rub.
Deze mix heeft een laag zoutgehalte is vrij van allergenen en bevat geen smaakversterkers of e-nummers.

Stap voor stap

1
Check

Marineer de Iberico Procoreur met olie en de kruidenrub naar keuze en laat het (wanneer mogelijk) twee dagen, omwikkeld in folie, in de koelkast liggen.

2
Check

Verwarm de barbecue voor tot een temperatuur van 100-110 graden en leg het vlees op het indirecte gedeelte van de voorverwarmde barbecue. U kunt naar smaak nog wat rookhout toevoegen.

3
Check

Laat het vlees 7 tot 10 uur langzaam garen tot een kerntemperatuur van circa 90 graden. Na een aantal uren kan de temperatuur iets zakken, maar zet de barbecue dan niet open. De temperatuur zal vanzelf weer gaan stijgen.

4
Check

Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat het nog ongeveer 25 minuten rusten.

5
Check

Trek met twee vorken het vlees voorzichtig uit elkaar totdat er mooie draadjes ontstaan en uw eigen gemaakte pulled pork is klaar!

6
Check

Tip!

Van het vet dat uit het vlees is gelopen kunt je een heerlijke jus maken en mengen met de pulled pork. Lekker in combinatie met wat koolsalade en geroosterd brood.

Sander Janssen

"May you always be surrounded by good friends and a better barbecue"

Beoordelingen recept

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Whiskey Hooi Chicken
volgende
Krokante Zoete Aardappel Frietjes
vorige
Whiskey Hooi Chicken
volgende
Krokante Zoete Aardappel Frietjes

Een reactie plaatsen