Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Frituren op de Vuurduvel!
De zoete aardappel is een graag geziene gast op menig bbq menu. Hij is namelijk op verschillende manieren te bereiden en door zijn mooie diepe oranje kleur een echte eyecatcher.
Wij kiezen vandaag als sidedish voor krokante zoete aardappelfrietjes.
Geen trucjes uithalen om dikke slappe oven frieten krokant te krijgen deze keer. Nee, dit soort dingen moet je doen zoals t hoort, frituren dus. Omdat we buiten bezig zijn frituren we in een bogrács (Hongaarse goulashketel), op de vuurduvel.
We houden van frietjes met een zachte zoete binnenkant en een krokant kruidig jasje. En daarom kiezen we voor een dunne friet. In dit geval een friet van 1 bij 1 cm. Een frietsnijder werkt het beste. De ‘vite frite 202‘, een vintage inklapbaar tafelmodel uit de jaren 60, is leuk om te gebruiken en geeft een mooi resultaat.
Saus Guru Harissa remoulade is 1 van de fantastische sauzen uit de gourmet cuisine. De Saus Guru variant op de Franse klassieker. Remoulade is een saus die zijn oorsprong vindt in de Franse keuken en wordt gemaakt op basis van mayonaise. Remoulade wordt weleens verward met ravigote en tartaarsaus.
1
Check
|
Voor een mooi gelijk resultaat snijden we de kontjes van de aardappels en gaan schillen. We halen alle aardappels door de frietsnijder en leggen de staafjes in een bak koud water met een scheut azijn. Dit doet iets met het hoge suikergehalte in de aardappels, waar we straks profijt van blijken te hebben. |
2
Check
|
Giet de frieten af. Dep ze droog. Roer het beslagje nog eens door en haal de frieten door het beslag. Doe dit in kleine porties en bak ze ook in diezelfde kleine porties dan daalt de temperatuur niet te veel. |
3
Check
4
|
|
4
Check
|