Background Image

Krokante Zoete Aardappel Frietjes
met Harissa Remoulade van Saus.Guru

0 0

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url kopiëren en delen

Zit dit recept in mijn kookboek

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Frituren op de Vuurduvel!

Categorieën:
 • Vega
Herkomst:

Ingredienten

Uitleg en bereiding

Delen

De zoete aardappel is een graag geziene gast op menig bbq menu. Hij is namelijk op verschillende manieren te bereiden en door zijn mooie diepe oranje kleur een echte eyecatcher.

Wij kiezen vandaag als sidedish voor krokante zoete aardappelfrietjes.

Geen trucjes uithalen om dikke slappe oven frieten krokant te krijgen deze keer. Nee, dit soort dingen moet je doen zoals t hoort, frituren dus. Omdat we buiten bezig zijn frituren we  in een bogrács (Hongaarse goulashketel), op de vuurduvel.

We houden van frietjes met een zachte zoete binnenkant en een krokant kruidig jasje. En daarom kiezen we voor een dunne friet. In dit geval een friet van 1 bij 1 cm. Een frietsnijder werkt het beste. De ‘vite frite 202‘, een vintage inklapbaar tafelmodel uit de jaren 60, is leuk om te gebruiken en geeft een mooi resultaat.

Saus Guru Harissa remoulade is 1 van de fantastische sauzen uit de gourmet cuisine. De Saus Guru variant op de Franse klassieker. Remoulade is een saus die zijn oorsprong vindt in de Franse keuken en wordt gemaakt op basis van mayonaise. Remoulade wordt weleens verward met ravigote en tartaarsaus.

Benodigdheden:

 • Mes of Fritesnijder
 • Dunschiller
 • Zeef
 • Kom en Garde
 • Schuimspaan
 • Schaaltje en keukenpapier
 • Bogrács (wellicht wat dun) of gietijzeren ketel met dikkere bodem
 • Driepoot
 • Vuurduveltje
 • Houtskool, marabu restaurant style van iqgrill (brandt lang en mooi constant, ideaal)Bij gebrek aan deze spullen een friteuse

Stap voor stap

1
Check

Voor een mooi gelijk resultaat snijden we de kontjes van de aardappels en gaan schillen. We halen alle aardappels door de frietsnijder en leggen de staafjes in een bak koud water met een scheut azijn. Dit doet iets met het hoge suikergehalte in de aardappels, waar we straks profijt van blijken te hebben.
We laten dit even staan en maken in de tussentijd ons beslagje. Meng de maïzena en het water met een garde tot een dikkig papje. Meng er de BBQ Dry Rub door. Wij kozen voor de Kamarado's Bier BBQ Dry Rub.

2
Check

Giet de frieten af. Dep ze droog. Roer het beslagje nog eens door en haal de frieten door het beslag. Doe dit in kleine porties en bak ze ook in diezelfde kleine porties dan daalt de temperatuur niet te veel.

3
Check
4

Het vet op 175 graden ongeveer. Goed los schudden van elkaar en in enkele minuten (3 à 4) krokant bakken. Uit het vet halen met een schuimspaan bijvoorbeeld, uit laten lekken op keukenpapier en afwerken met grof zeezout.

4
Check

Deze frietjes gaan heerlijk samen met een zachte truffelmayo bijvoorbeeld maar wij gaan vandaag voor de 'Harissa Remoulade'van saus.guru. Nog meer oranje. Nog meer smaak. Zoetje. Zuurtje. Krokantje. Pitje. Miljaar.. Ik wil terug op bbq weekend.

Ray Goossens

Beoordelingen recept

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Iberico Pulled Pork
volgende
Desperado Tijger Gernalen
vorige
Iberico Pulled Pork
volgende
Desperado Tijger Gernalen

Een reactie plaatsen