Background Image

Pulled Chicken Loaded Fries
Met 3 Saus.Guru Sauzen

0 0

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url kopiëren en delen

Zit dit recept in mijn kookboek

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Categorieën:
  • Gevogelte
Herkomst:

Ingredienten

  • Pulled Chicken

  • Overigen

  • Sauzen

Uitleg en bereiding

Delen

Dé perfecte midnight snack of het ideale sharing gerechtje om van te genieten samen met je familie en vrienden! Gegarandeerd; iedereen lust dit en word blij van zo een top gerechtje.

De olie en een rub zijn naar eigen keuze, wij kozen voor de Kamarado’s Kip BBQ Dry Rub.

Om het gerecht af te maken gebruikte we een selectie van verschillende Saus.Guru sauzen!

Stap voor stap

1
Check

We beginnen met het kruiden van de kipdijfilet met de BBQ rub en wat olijf olie. Strijk de kip in met olijf olie en strooi de rub er royaal overheen, zodat de kipdijfilet goed rondom gekruid is. Zet dit minmaal een uur weg in de koelkast.

2
Check

Bereid de BBQ voor op 175° Celsius indirect (of verwarm je hete lucht oven voor op dezelfde temperatuur). De voorkeur voor beide bereidingen is om de kipdijfiletjes op het rooster te leggen om goed rondom te garen.

3
Check

Als de BBQ (of heteluchtoven) op temperatuur is leggen we de kipdijfilet op het rooster.
Gaar deze tot 75° Celsius in de kern, dit duurt een klein uurtje.

4
Check

Zodra we een kerntemperatuur 75° Celsius hebben bereikt halen we de kip van de BBQ (of uit de oven). Deze laten we even rusten. Intussen bakken we de frieten af in de frituur op 180° Celsius.

5
Check

Als de frieten aan het bakken zijn, "pullen" we de kip met twee vorken of vleesklauwen.

6
Check

Pak een bordje of bakje en vul deze met wat friet, strooi hier naar eigen behoefte wat zee zout overheen. Drapeer nu wat Pulled Chicken, en aangemaakte bladsla over de friet. Maak het af met je favoriete saus. Smakelijk!

Sander Janssen

"May you always be surrounded by good friends and a better barbecue"

Beoordelingen recept

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Kruidenboter Kamarado’s-style
volgende
Tomahawk Reverse Sear
vorige
Kruidenboter Kamarado’s-style
volgende
Tomahawk Reverse Sear

Een reactie plaatsen