Background Image

Gepofte Knoflook
Uit de BBQ

0 0
Gepofte Knoflook

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url kopiëren en delen

Ingredienten

6 bollen Knoflook
Olijfolie
Zeezout

Zit dit recept in mijn kookboek

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Categorieën:
  • Knoflook
Herkomst:

Ingredienten

Uitleg en bereiding

Delen

Gepofte knoflook zou je eigenlijk altijd in huis moeten hebben. In elk gerecht waarin je knoflook gebruik, kun je die moeiteloos vervangen door de gepofte variant. Je hebt misschien wat meer nodig, maar de smaak is veel zachter, ronder en lekkerder. Temperatuur 190°C, voor het beste resultaat de hitte indirect!

Stap voor stap

1
Check

Snijd het bovenste deel van de knoflookbollen af zodat je de segmentjes ziet zitten.

2
Check

Druppel de olijfolie op alle tenen, bestrooi ze met zout en zet de bollen ongeveer 45 minuten* op de barbecue (190 °C). Laat afkoelen.
Gepofte knoflook is ongeveer twee weken houdbaar.

3
Check

* Houd er rekening mee dat bij een barbecue zonder deksel de gaartijd best wat langer kan zijn.

Sander Janssen

"May you always be surrounded by good friends and a better barbecue"

Beoordelingen recept

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Italiaanse Bavette Rollade
volgende
Krokante Kip Tortilla’s
vorige
Italiaanse Bavette Rollade
volgende
Krokante Kip Tortilla’s

Een reactie plaatsen