Background Image

Gerookte Zalmbonbons
Op cederhout

0 0
Gerookte Zalmbonbons

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url kopiëren en delen

Ingredienten

Porties aanpassen:
400 gr Zalmfilet (zonder huid)
2 Lente ui
1/3 Limoen
2 takjes Koriander
100 ml Sojasaus
1 tl Wasabipasta
10 plakjes Gember (toko)
1 el Kewpie Mayonaise (toko)

Zit dit recept in mijn kookboek

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Categorieën:
  • Ei
  • Soja
  • Spicy
  • Vega
  • Vis
Herkomst:

Ingredienten

Uitleg en bereiding

Delen

Gerookte zalm van de kamado of een smoker is een regelrechte hit. Je kunt bijvoorbeeld een hele zalmzijde roken of deze heerlijke zalmbonbons maken. De zalmblokjes marineer je 2 uur in een smaakvolle marinade op basis van sojasaus. Daarna leg je de zalm op een geweekt cederhouten rookplank op het rooster van je kamado of smoker. Het rookplankje beschermt de zalm tegen de directe warmte van de houtskool, geeft een subtiel smaakaccent en zorgt tot slot ook gelijk voor een mooie presentatie van je zalmbonbons. Geloof ons maar, als je dit gerecht eenmaal hebt geproefd dan blijf je hem maken!

Stap voor stap

1
Check

Voorbereiding

Snijd de zalmfilet in 10 gelijke stukjes. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de chilipeper en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Snijd de limoen in plakjes. Pluk de blaadjes van 1 takje koriander en snijd ze fijn.

2
Check

Meng voor de marinade de sojasaus en de wasabipasta. Houd 10 ringetjes van de lente-ui en de chilipeper apart (bewaar in de koelkast) en meng de rest met de limoenplakjes en fijngesneden koriander door de marinade. Bestrooi de zalmblokjes met versgemalen peper, wentel ze door de marinade en laat ze 2 uur in de koelkast marineren.

3
Check

Bereiding

Week de cederhouten Wooden Grilling Plank 30 minuten in ruim water. Steek de Kamado/Smoker aan en breng, met het rooster, naar een temperatuur van 170 °C.

4
Check

Dep de grillplank droog en leg de zalmblokjes erop. Plaats het plankje op het rooster een sluit de deksel van de Kamado/Smoker. Laat de zalm 8-10 minuten roken totdat deze een kerntemperatuur van 55 °C heeft bereikt; deze kun je meten met een thermometer. Pluk intussen de blaadjes van het tweede takje koriander en snijd ze in dunne reepjes. Laat de plakjes gember uitlekken.

5
Check

Haal de grillplank uit de Kamado/Smoker en spuit de mayonaise over de zalm. Garneer met de chilipeper, de bosui, de sushigember en de koriander.

Martijn Laugs

Beoordelingen recept

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Steak tartaar a la Smokesmen
volgende
Bearnaisesaus
vorige
Steak tartaar a la Smokesmen
volgende
Bearnaisesaus

Een reactie plaatsen