Background Image

Surf & Turf Burger
Met een snelle Gin, dille-mayonaise!

0 0
Surf & Turf Burger

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url kopiëren en delen

Ingredienten

Porties aanpassen:
600gr Rundergehakt 4 x 150 gram per hamburger
200gr Veldsla
4 Hamburger broodjes
4 plakken Jonge kaas
2 Kreeft Hele kreeften
2tl Mosterd
100gr Kruidenboter
2tl Tomatenketchup
Paprikapoeder
Zwarte peper
Zeezout
Saus
100gr Mayonaise
2tl Dille
2tl Gin
1 Limoen
Peper
Zout

Zit dit recept in mijn kookboek

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Royale surf turf burger met meer eiwitten dan je lief is!

Categorieën:
  • Kaas
  • Melk
  • Mosterd
  • Schaal & Schelp
  • Vlees
Herkomst:

Ingredienten

  • Saus

Uitleg en bereiding

Delen

Wat echt ‘de beste’ hamburger is, blijft natuurlijk erg persoonlijk… maar dit hamburger recept zal hoog op de lijst komen te staan! Eigenlijk is het geen normale hamburger, maar een surf & turf burger, een combinatie van vis en vlees. Een ware traktatie voor oog en mond!

Stap voor stap

1
Check

Zet een pan op het vuur met water en een flinke snuf zout. Neem de kreeft en druk met de punt van een scherp mes door het hoofd van de kreeft totdat je de snijplank raakt. Kook de kreeft ongeveer 10 minuten en haal hem vervolgens uit de pan. De kreeft is nu mooi rood!

2
Check

Nu kun je de kreeft in de lengte doormidden snijden. Verwijder het maagzakje, spoel de kreeft af en laat hem even rusten.

3
Check

Meng nu de mayonaise in een kom met wat limoensap, dille, gin, zout en peper.

4
Check

Kneed hierna het gehakt met de zwarte peper, paprikapoeder, tomatenketchup, de mosterd en het zeezout door elkaar. Verdeel het gehaktmengsel in vier gelijke porties en vorm er met de (met olijfolie ingevette) Stuff-A-Burger Press hamburgers van. (Leg ze tot bereiding in de koelkast.)

5
Check

Bestrijk de hamburgers licht met olijfolie. Leg ze op het rooster, sluit de deksel van je kamado en gril de burgers 4 minuten per kant. Snijd intussen de hamburgerbroodjes doormidden. Leg de gehalveerde broodjes op het snijvlak naast de burgers en gril ze ongeveer 30 seconden. Wanneer de burgers bijna klaar zijn, leg je op elke burger een plakje kaas. Haal de burgers en de broodjes uit de kamado en laat ze rusten.

6
Check

Pak een cast-iron skillet, en zet deze op het vuur. Smelt de kruidenboter en leg de halve kreeften in de pan. Gebruik een lepel om de kruidenboter over de kreeft te druppelen. Doe dit ongeveer 2-3 minuten.

7
Check

Voorzie de gehalveerde broodjes van een laagje dille-mayonaise-saus, gevolgd door een handje veldsla, de burger en een halve kreeft. Na het serveren kun je het kreeftenvlees verwijderen en op je burger leggen - dat eet wel zo makkelijk.

Sander Janssen

"May you always be surrounded by good friends and a better barbecue"

Beoordelingen recept

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Caveman Style Onglet
volgende
Ruige Vlaamse stoof
vorige
Caveman Style Onglet
volgende
Ruige Vlaamse stoof

Een reactie plaatsen