Ingredienten
-
600gr Rundergehakt4 x 150 gram per hamburger
-
200gr Veldsla
-
4 Hamburger broodjes
-
4 plakken Jonge kaas
-
2 KreeftHele kreeften
-
2tl Mosterd
-
100gr Kruidenboter
-
2tl Tomatenketchup
-
Paprikapoeder
-
Zwarte peper
-
Zeezout
-
Saus
-
100gr Mayonaise
-
2tl Dille
-
2tl Gin
-
1 Limoen
-
Peper
-
Zout
Uitleg en bereiding
Wat echt ‘de beste’ hamburger is, blijft natuurlijk erg persoonlijk… maar dit hamburger recept zal hoog op de lijst komen te staan! Eigenlijk is het geen normale hamburger, maar een surf & turf burger, een combinatie van vis en vlees. Een ware traktatie voor oog en mond!
Stap voor stap
1
Check
|
Zet een pan op het vuur met water en een flinke snuf zout. Neem de kreeft en druk met de punt van een scherp mes door het hoofd van de kreeft totdat je de snijplank raakt. Kook de kreeft ongeveer 10 minuten en haal hem vervolgens uit de pan. De kreeft is nu mooi rood! |
2
Check
|
Nu kun je de kreeft in de lengte doormidden snijden. Verwijder het maagzakje, spoel de kreeft af en laat hem even rusten. |
3
Check
|
Meng nu de mayonaise in een kom met wat limoensap, dille, gin, zout en peper. |
4
Check
|
Kneed hierna het gehakt met de zwarte peper, paprikapoeder, tomatenketchup, de mosterd en het zeezout door elkaar. Verdeel het gehaktmengsel in vier gelijke porties en vorm er met de (met olijfolie ingevette) Stuff-A-Burger Press hamburgers van. (Leg ze tot bereiding in de koelkast.) |
5
Check
|
Bestrijk de hamburgers licht met olijfolie. Leg ze op het rooster, sluit de deksel van je kamado en gril de burgers 4 minuten per kant. Snijd intussen de hamburgerbroodjes doormidden. Leg de gehalveerde broodjes op het snijvlak naast de burgers en gril ze ongeveer 30 seconden. Wanneer de burgers bijna klaar zijn, leg je op elke burger een plakje kaas. Haal de burgers en de broodjes uit de kamado en laat ze rusten. |
6
Check
|
Pak een cast-iron skillet, en zet deze op het vuur. Smelt de kruidenboter en leg de halve kreeften in de pan. Gebruik een lepel om de kruidenboter over de kreeft te druppelen. Doe dit ongeveer 2-3 minuten. |
7
Check
|
Voorzie de gehalveerde broodjes van een laagje dille-mayonaise-saus, gevolgd door een handje veldsla, de burger en een halve kreeft. Na het serveren kun je het kreeftenvlees verwijderen en op je burger leggen - dat eet wel zo makkelijk. |