Ingredienten
-
1tl Tabasco
-
125gr Basterdsuiker
-
150gr Ketchup
-
125ml Appelciderazijn
Uitleg en bereiding
Saus uit een flesje? Kan. Maar deze zomer maak je hem zelf.
Dit is een simpele variant, ben je op zoek naar een saus met een uitgebreider smaken pallet, zoek dan even verder op de site.
Stap voor stap
1
Check
|
Steek de barbecue aan. Doe de basterdsuiker, ketchup, ciderazijn en tabasco in een steelpan en breng aan de kook. |
2
Check
|
Laat 5 min. zachtjes koken. Schuif de hete kolen naar 1 kant van de barbecue. |
3
Check
|
Schenk de saus in het aluminium wegwerpbakje en zet dit op het barbecuerooster boven het deel waar geen kolen liggen (indirect). |
4
Check
|
Strooi een hand rookhoutsnippers op de hete kolen en sluit de deksel. Zo kan de saus verder inkoken en krijgt hij een rooksmaak. |
5
Check
|
Haal de saus na ca. 30 min., of totdat je de gewenste sausdikte hebt, van de barbecue. |