Ingredienten
-
3 kopjes Rijstbij voorkeur bruine rijst
-
Dressing
-
4el Limoensap
-
4el Olijfolie
-
1el Honing
-
1/2tl Chipotlepoeder
-
1/4tl Komijnpoeder
-
1/2tl Knoflookpoeder
-
Salade
-
2 Gegrilde Paprikaklein gesneden
-
1/2 Rode ui
-
200gr Maiskorrels
-
200gr Tomatenblokjes
-
150gr Rozijnen
-
Koriander
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Uitleg en bereiding
Een Amerikaanse (Zuidwesterse) rijstsalade gevuld met een licht pittige smaak en een limoendressing. Gemaakt met bruine rijst voor extra smaak, en een veel kruiden in de dressing om de Zuidwesterse smaken te benadrukken! Voor 8 – 10 personen als bijgerecht, 4 – 6 personen als hoofdgerecht. Recept video links op deze pagina!
Stap voor stap
1
Check
|
RijstKook de rijst in warm water voor ongeveer 10 minuten. |
2
Check
|
DressingDoe de ingrediënten voor de dressing in een pot en schud. Proef en pas aan naar eigen smaak. |
3
Check
|
SaladeDoe de salade-ingrediënten en de rijst in een kom. Besprenkel met de dressing. Schep het geheel door elkaar en dan serveren. Fantastisch om direct te serveren en zelfs de volgende dag! |