Ingredienten
-
6 Aardappelenbintjes
-
4 tenen Knoflook
-
50gr Roomboter
-
50gr Parmezaanse kaas
-
Olijfolie
-
Rozemarijn
-
Zeezout
Uitleg en bereiding
Hasselback aardappelen van de bbq. Het ziet er geweldig uit en het smaakt fantastisch. Ook is het nog eens niet heel moeilijk te maken. Kortom een recept waar je snel mee aan de slag kunt! Het is een perfect bijgerecht als je ook een lekker stukje vlees en groente op je Q hebt.
Stap voor stap
1
Check
|
Leg de aardappelen op de meest platte kant en snijd vanaf de bovenkant elke 3 millimeter voor drie kwart in de breedte in. |
2
Check
|
Snijd de knoflook op een mandoline in dunne plakjes en steek de schijfjes samen met de rozemarijn in de opengesneden aardappelen. |
3
Check
|
Leg de aardappelen op een bakplaatje op het rooster, besprenkel met olie, bestrooi met zout en geef elke aardappel nog een lik boter. |
4
Check
|
Laat minimaal een uur garen en kwast elke 10 minuten wat boter/olie over de aardappelen. Bestrooi bij de laatste 15 minuten de aardappelen met de Parmezaanse kaas. |
5
Check
|
Controleer de garing van de aardappelen voor je ze van de bbq haalt. |