Paella |
|
400gr Paellarijst | |
1l Kippenbouillon | |
200ml Witte wijn | |
1el Gerookt paprikapoeder | |
2tl Kipkruiden | |
2 teentjes Knoflook | |
2 rode Paprika | |
2 Rode ui | |
6 Jalapeño | |
2 trossen Trostomaten | |
2 Citroen | |
1 bakje Erwtenscheuten | |
Octopus |
|
1 Octopus | |
Olijfolie | |
Zeezout | |
Mosselen |
|
1kg Mosselen | |
1/2l Witte wijn | |
1 zakje Mosselkruiden | |
2 tenen Knoflook | |
Tijgergarnalen |
|
12 Tijgergarnalen | |
Olijfolie | |
1 teen Knoflook |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
De ultieme Paella waarmee je iedereen verrast!
Steel de show met deze Paella van de BBQ. Samen met een van mijn beste vrienden maakte ik deze Ultieme Paella.
Zelfgemaakte Paella is altijd lekker, maar met deze Paella van de BBQ maak je er echt iets bijzonders van!
1
Check
|
Doe de bouillonpoeder in een pan met het water en breng aan de kook boven het vuur op de BBQ (Ofyr). Snij de paprika in blokjes, de uien grof en de knoflook fijn. Snij de citroenen in partjes. |
2
Check
|
Bak de gesneden paprika, uien en knoflook even op een plaat of in een pan. Leg de Jalapeño's en trostomaatjes op de plaat en besprenkel deze met wat olijfolie. |
3
Check
|
Voeg de rijst toe aan de bouillon als deze kookt. Schenk hierbij de witte wijn en voeg het paprika poeder toe. Laat het geheel rustig doorkoken en let dat de pan met rijst niet droog kookt. Schenk desnoods extra water in de pan. |
4
Check
|
Zet een nieuwe pan op het vuur en vul deze met de mosselen. Verdeel de mosselkruiden en knoflook over de mosselen en besprenkel deze met een halve liter witte wijn. |
5
Check
|
Schep de paprika, uien en knoflook door de pan met rijst en laat deze even rusten. Bestrooi de Jalapeño's met de kipkruiden en haal alle groenten van de bakplaat. Laat ook deze even rusten op een houten plank. |
6
Check
|
Stook de BBQ (Ofyr) weer even op en leg de Octopus en tijgergarnalen op de grill rand. Bak deze af met olijf olie en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. |
7
Check
|
Neem een grote serveer schaal en verdeel hier op de Paella rijst. Versier de rijst met de Jalapeño's, trostomaatjes, mosselen, tijgergarnalen. Garneer het geheel met de erwtenscheuten en leg de citroen partjes rondom de Paella. Maak het geheel af met enkel gesneden octopus tentakels. "Disfrute de su comida" |