1,5kg Buikspek (zonder zwoerd) | |
6el Kamarado's Varkens BBQ Dry Rub | |
60gr Roomboter | |
3el Basterdsuiker | |
3el Honing | |
5el BBQ Saus |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Een heerlijke BBQ snack voor in de avond met een glas whisky of een speciaal biertje
Burnt-Ends van Buikspek? Maar ik dacht dat burnt ends gemaakt werden van brisket? En wie wil er nou iets dat verbrand is? Nou, ja, burnt-ends zijn normaal gesproken van een brisket. En nee, ze zijn niet echt verbrand. Ze worden zo genoemd omdat ze van de punt van de brisket komen. Als je een hele brisket maakt, is het platte stuk eerder gaar dan de punt, deze punt snijden we in blokjes en stoppen we terug in de kamado tot het vlees mals is en uit elkaar valt. In feite overgaar (op dezelfde manier als fall off the bone ribs overgaar zijn.) Uber mals en heerlijk, maar nog steeds te gaar ?
Voor de Burnt-Ends van Buikspek ben je even bezig maar dan heb je ook wat! Het is een heerlijke BBQ snack voor in de avond met een glas whisky of een speciaal biertje. Maak er dus voldoende want voordat je het weet zijn ze op. (Dat probleem hadden wij!)
Wij gebuikte de varkens BBQ Dry Rub van Kamarado’s. Deze mix heeft een laag zoutgehalte is vrij van allergenen en bevat geen smaakversterkers of e-nummers.
1
Check
|
Haal het vlees minimaal een uur van te voren uit de koeling en dep het droog met keuken papier. Snij het buikspek in gelijke blokjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter. Op deze manier krijg je blokjes die je omtovert tot burnt-ends. |
2
Check
|
Leg wat rookhout snippers in een kom met water of gebruik chunks, deze hoeven namelijk niet in water maar zijn wat groter. |
3
Check
|
|
4
Check
|
Maak de barbecue aan en zorg voor een indirecte zone van rond de 130 graden. Het beste kun je dit doen door de kolen (of briketten) aan één zijde te leggen of gebruik een deflector die boven de kolen hangt zodat het hele rooster gebruikt kan worden als indirecte zone. |
5
Check
120
|
|
6
Check
|
|
7
Check
120
|
Leg de bak weer op de barbecue boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel voor nog eens 2 uurtjes. Let op dat je niet te veel drinkt ? |
8
Check
|
Na 2 uur op 130 graden mogen de blokjes weer van de barbecue. Giet voorzichtig het vocht uit het bakje. Nu wordt het tijd voor de BBQ saus. Neem een kwast en wrijf de blokjes buikspek in met jou favoriete saus. Ik gebruikte de Saus.Guru original BBQ-saus, deze saus moet gewoon standaard in de koelkast staan. De BBQ-saus heeft subtiele aroma's van gerookte zoete en hete pepers. Daarnaast heeft de BBQ saus een prachtige balans van ongeveer 24 authentieke kruiden en specerijen! |
9
Check
|