Background Image

Burnt-Ends van Buikspek
met Kamarado's Varkens BBQ Dry Rub

0 0

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url kopiëren en delen

Ingredienten

Porties aanpassen:
1,5kg Buikspek (zonder zwoerd)
6el Kamarado's Varkens BBQ Dry Rub
60gr Roomboter
3el Basterdsuiker
3el Honing
5el BBQ Saus Naar eigen smaak

Zit dit recept in mijn kookboek

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Een heerlijke BBQ snack voor in de avond met een glas whisky of een speciaal biertje

Categorieën:
  • Vlees

Ingredienten

Uitleg en bereiding

Delen

Burnt-Ends van Buikspek? Maar ik dacht dat burnt ends gemaakt werden van brisket? En wie wil er nou iets dat verbrand is? Nou, ja, burnt-ends zijn normaal gesproken van een brisket. En nee, ze zijn niet echt verbrand. Ze worden zo genoemd omdat ze van de punt van de brisket komen. Als je een hele brisket maakt, is het platte stuk eerder gaar dan de punt, deze punt snijden we in blokjes en stoppen we terug in de kamado tot het vlees mals is en uit elkaar valt. In feite overgaar (op dezelfde manier als fall off the bone ribs overgaar zijn.) Uber mals en heerlijk, maar nog steeds te gaar ?

Voor de Burnt-Ends van Buikspek ben je even bezig maar dan heb je ook wat! Het is een heerlijke BBQ snack voor in de avond met een glas whisky of een speciaal biertje. Maak er dus voldoende want voordat je het weet zijn ze op. (Dat probleem hadden wij!)

Wij gebuikte de varkens BBQ Dry Rub van Kamarado’s. Deze mix heeft een laag zoutgehalte is vrij van allergenen en bevat geen smaakversterkers of e-nummers.

Stap voor stap

1
Check

Haal het vlees minimaal een uur van te voren uit de koeling en dep het droog met keuken papier. Snij het buikspek in gelijke blokjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter. Op deze manier krijg je blokjes die je omtovert tot burnt-ends.

2
Check

Leg wat rookhout snippers in een kom met water of gebruik chunks, deze hoeven namelijk niet in water maar zijn wat groter.

3
Check

Bestrooi de blokjes buikspek met een BBQ rub en zorg dat de blokjes buikspek aan alle zijden voorzien zijn van de BBQ Dry Rub.

4
Check

Maak de barbecue aan en zorg voor een indirecte zone van rond de 130 graden. Het beste kun je dit doen door de kolen (of briketten) aan één zijde te leggen of gebruik een deflector die boven de kolen hangt zodat het hele rooster gebruikt kan worden als indirecte zone.

5
Check
120

Leg nu de blokjes op het rooster en voeg rookhout toe en sluit de deksel voor ongeveer 2 uur. Tijdens deze stap is het belangrijk om de temperatuur rond de 130 graden te houden door te spelen met de lucht toevoer van je BBQ. Nu is het tijd voor een drankje!

6
Check

Na 2 uur kun je de blokjes buikspek van de barbecue halen en in een aluminium bakje doen of ovenschaal die geschikt is voor op de barbecue. Voeg nu de suiker, roombotor en de honing toe en verdeel dit over de blokjes buikspek. Dek het bakje of de ovenschaal af met een stuk aluminiumfolie.

7
Check
120

Leg de bak weer op de barbecue boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel voor nog eens 2 uurtjes. Let op dat je niet te veel drinkt ?

8
Check

Na 2 uur op 130 graden mogen de blokjes weer van de barbecue. Giet voorzichtig het vocht uit het bakje. Nu wordt het tijd voor de BBQ saus. Neem een kwast en wrijf de blokjes buikspek in met jou favoriete saus. Ik gebruikte de Saus.Guru original BBQ-saus, deze saus moet gewoon standaard in de koelkast staan. De BBQ-saus heeft subtiele aroma's van gerookte zoete en hete pepers. Daarnaast heeft de BBQ saus een prachtige balans van ongeveer 24 authentieke kruiden en specerijen!

9
Check

Zet het bakje boven het indirecte gedeelte voor 20 minuten en sluit de deksel van de barbecue. Daarna kun je dan eindelijk genieten van de je Burnt-Ends! Laat ze smaken!!!

Sander Janssen

"May you always be surrounded by good friends and a better barbecue"

Beoordelingen recept

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Ultimate Smokesmen Paella
volgende
Wildzwijn Bier Rub Burger
vorige
Ultimate Smokesmen Paella
volgende
Wildzwijn Bier Rub Burger

Een reactie plaatsen