Ingredienten
-
Roasted garlic
-
1 Knoflook
-
1 el Olijfolie
-
Zout
-
Peper
-
Whiskey glaze
-
120 ml Ananassap
-
80 ml Water
-
30 ml Teriyakisaus
-
10 ml Sojasaus
-
1 citroen Citroensap
-
150 gr Basterdsuiker
-
1 (fijngehakt) Ui
-
80 ml Whiskey
Uitleg en bereiding
Ontdek de magie van onze BBQ Whisky Glaze: de ideale balans tussen zoet en hartig. Deze glazuur transformeert elk gerecht in een culinair meesterwerk, of je nu kip, rundvlees, varkensvlees, zeevruchten, groenten of meer bereidt.
Deze glazuur is niet alleen veelzijdig, maar ook verrassend eenvoudig te maken. Met een rijke basis van whisky die de zoetheid van bruine suiker ontmoet, gecombineerd met de diepte van sojasaus en de subtiele scherpte van knoflook en mosterd, creëert dit recept een smaakprofiel dat elke BBQ-liefhebber zal bekoren.
Stap voor stap
1
Check
|
Geroosterde knoflookVerwarm de bbq of oven voor op 200°C. Pel de losse schil van de knoflook, maar houd de hele bol bij elkaar. Snijd de bovenkant van de bol ongeveer 1,25 cm af, zodat de toppen van de teentjes blootliggen. |
2
Check
|
Plaats de knoflook op een stuk aluminiumfolie en besprenkel de blootgestelde teentjes rijkelijk met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Vouw de folie om de knoflook heen, plaats deze in een ovenschaal en rooster 30 minuten. |
3
Check
|
Whiskey GlazeVoeg ananassap, water, teriyakisaus, sojasaus en bruine suiker toe aan een middelgrote sauspan en verhit op MEDIUM-HOOG vuur. Breng het mengsel al kloppend aan de kook, en zodra het licht kookt, verlaag je het vuur zodat het mengsel suddert. |
4
Check
|
Knijp de geroosterde knoflookteentjes uit in een kleine kom en plet de teentjes tot ze glad zijn. Als alternatief kun je de teentjes aan de sauspan toevoegen en ze met een garde pletten, maar ik heb gemerkt dat het moeilijk is om de knoflook op deze manier glad te krijgen. |
5
Check
|
Voeg citroensap, witte ui, en whisky. Klop om te combineren, en pas zo nodig de hitte aan om de saus gestaag te laten sudderen. Laat de saus 30 minuten sudderen, totdat de saus ongeveer tot de helft is gereduceerd en stroperig van textuur is. Let goed op dat het niet overkookt. |
6
Check
|