Background Image

Whiskey Glaze

0 0
Whiskey Glaze

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url kopiëren en delen

Ingredienten

Porties aanpassen:
Roasted garlic
1 Knoflook
1 el Olijfolie
Zout
Peper
Whiskey glaze
120 ml Ananassap
80 ml Water
30 ml Teriyakisaus
10 ml Sojasaus
1 citroen Citroensap
150 gr Basterdsuiker
1 (fijngehakt) Ui
80 ml Whiskey

Zit dit recept in mijn kookboek

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Categorieën:
  • Alcohol
  • Knoflook
Herkomst:

Ingredienten

  • Roasted garlic

  • Whiskey glaze

Uitleg en bereiding

Delen

Ontdek de magie van onze BBQ Whisky Glaze: de ideale balans tussen zoet en hartig. Deze glazuur transformeert elk gerecht in een culinair meesterwerk, of je nu kip, rundvlees, varkensvlees, zeevruchten, groenten of meer bereidt.

Deze glazuur is niet alleen veelzijdig, maar ook verrassend eenvoudig te maken. Met een rijke basis van whisky die de zoetheid van bruine suiker ontmoet, gecombineerd met de diepte van sojasaus en de subtiele scherpte van knoflook en mosterd, creëert dit recept een smaakprofiel dat elke BBQ-liefhebber zal bekoren.

Stap voor stap

1
Check

Geroosterde knoflook

Verwarm de bbq of oven voor op 200°C. Pel de losse schil van de knoflook, maar houd de hele bol bij elkaar. Snijd de bovenkant van de bol ongeveer 1,25 cm af, zodat de toppen van de teentjes blootliggen.

2
Check

Plaats de knoflook op een stuk aluminiumfolie en besprenkel de blootgestelde teentjes rijkelijk met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Vouw de folie om de knoflook heen, plaats deze in een ovenschaal en rooster 30 minuten.

3
Check

Whiskey Glaze

Voeg ananassap, water, teriyakisaus, sojasaus en bruine suiker toe aan een middelgrote sauspan en verhit op MEDIUM-HOOG vuur. Breng het mengsel al kloppend aan de kook, en zodra het licht kookt, verlaag je het vuur zodat het mengsel suddert.

4
Check

Knijp de geroosterde knoflookteentjes uit in een kleine kom en plet de teentjes tot ze glad zijn. Als alternatief kun je de teentjes aan de sauspan toevoegen en ze met een garde pletten, maar ik heb gemerkt dat het moeilijk is om de knoflook op deze manier glad te krijgen.

5
Check

Voeg citroensap, witte ui, en whisky. Klop om te combineren, en pas zo nodig de hitte aan om de saus gestaag te laten sudderen. Laat de saus 30 minuten sudderen, totdat de saus ongeveer tot de helft is gereduceerd en stroperig van textuur is. Let goed op dat het niet overkookt.

6
Check

Houd er rekening mee dat de saus nog een beetje dikker wordt als hij afkoelt.
Laat het even afkoelen, gebruik het dan meteen, of laat het volledig afkoelen en bewaar het.

Sander Janssen

"May you always be surrounded by good friends and a better barbecue"

Beoordelingen recept

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Chutney – Abrikozen-Blatjang
volgende
Smash Burger
vorige
Chutney – Abrikozen-Blatjang
volgende
Smash Burger

Een reactie plaatsen