Background Image

Buikspek, Low & Slow
Langzaam gegaard

0 0
Buikspek, Low & Slow

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url kopiëren en delen

Ingredienten

Porties aanpassen:
1kg Buikspek (zonder zwoerd)
2el Knoflookpuree
Zeezout
1/2 bosje Tijm
1/2 bosje Rozemarijn
6-8 Laurierblad

Voedingswaarde

531
Kcal
2222
KJ
9g
Eiwit
0
Koolh.
55g
Vet
35g
Water

Zit dit recept in mijn kookboek

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Buikspek is een lekker en smaakvol ingrediënt wat je heel makkelijk op de kamado of smoker kunt bereiden.

Categorieën:
  • Knoflook
  • Vlees
Herkomst:

Ingredienten

Uitleg en bereiding

Delen

Buikspek is een lekker en smaakvol ingrediënt wat je heel makkelijk op de kamado of smoker kunt bereiden. Eigenlijk is het niets meer of minder dan de ongesneden variant van de geliefde speklapjes, maar dan beter! Heb je een lekker stuk buikspek gekocht en ben je op zoek naar een goed recept? Dan is dit slow cooking-recept voor langzaam gegaard buikspek een echte aanrader. Want met langzaam gegaard buikspek kan er, door de flinke hoeveelheid vet die het bevat, eigenlijk niets misgaan.

Stap voor stap

1
Check
30

Voorbereiding

Snijd de vetkant van het buikspek kruislings in. Snijd ook de vleeskant kruislings iets in, hierdoor kunnen de smaakstoffen goed in het vlees trekken. Wrijf het spek aan beide kanten in met de knoflookpuree en bestrooi royaal met zeezout. Leg de helft van de tijm, rozemarijn en laurierblaadjes op de vetkant en de andere helft op de vleeskant. Dek af en laat het buikspek een nacht in de koelkast marineren.

2
Check
12

Bereiding

Neem het gemarineerde buikspek uit de koelkast. Schuif de luchtregelaar onderaan de keramische basis helemaal open, verdeel 3 aanmaakblokjes over de houtskool en steek deze aan. Laat de deksel van de kamado 10-12 minuten open staan. Wrijf intussen de kruiden van de vleeskant van het buikspek en deels van de vetkant. Door een beetje van de kruiden tijdens het garen op het vet te laten liggen krijgt het vet en dus het vlees extra smaak.

3
Check
180

Plaats de Plate Setter en leg het Stainless Steel Grid in de kamado. Leg het buikspek met de vetkant naar boven op het rooster, hierdoor trekt het smaakvolle vet lekker in het vlees en bedruipt het zichzelf tijdens het garen. Bovendien druipt het vet bijna niet op de Plate Setter, anders zou er een enorme rookontwikkeling ontstaan. Sluit de deksel van de kamadp en breng deze naar een temperatuur van circa 100 °C. Laat het buikspek ongeveer 3 uur garen (‘slow cooken’) tot het vlees een kerntemperatuur van minstens 77 °C heeft bereikt. De kerntemperatuur kun je meten met een thermometer (aanrader).

4
Check

Neem het langzaam gegaard buikspek uit de kamadp als de kerntemperatuur is bereikt. Je kunt het nu in mooie dunne plakjes snijden en serveren of ervoor kiezen de plakjes bij een temperatuur van 230 °C Plate Setter ongeveer één minuut per kant te grillen. Je kunt het buikspek ook af laten koelen (en afgedekt in de koelkast bewaren), de volgende dag in plakjes snijden en dan grillen. Of doe het allebei: eet de ene dag het langzaam gegaarde buikspek en gril de plakjes die over zijn de volgende dag.

Sander Janssen

"May you always be surrounded by good friends and a better barbecue"

Beoordelingen recept

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Choco Marshmallow Crumble
volgende
Croûtons
vorige
Choco Marshmallow Crumble
volgende
Croûtons

Een reactie plaatsen