Background Image

Chutney – Abrikozen-Blatjang
Zuid-Afrikaanse Chutney

0 0

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url kopiëren en delen

Ingredienten

Porties aanpassen:
170gr
170gr
700ml
100gr
2 Fijn gesneden
2 teentjes
250gr Bruine
1,5el
1,5el
1el
1el

Zit dit recept in mijn kookboek

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Lekkers uit Zuid-Afrika

Categorieën:
  • Vega

Ingredienten

Uitleg en bereiding

Delen

In dit recept worden abrikozen en rozijnen geweekt en vervolgens gekookt totdat het vocht verdampt is. De suiker en het vervlogen vocht zorgen ervoor dat de Blatjang dikker en plakkeriger wordt. Als de Blatjang ingedikt is, kan deze in gesteriliseerde weckpotten worden bewaard in de koelkast.

Stap voor stap

1
Check
1 nacht

Om Blatjang te maken, dien je eerst de abrikozen, rozijnen en azijn een nacht te weken in een pan. Als je niet genoeg tijd hebt, kun je ook aan de kook brengen en minimaal 2 uur laten rusten (het liefst buiten).

2
Check

Vervolgens dien je het amandelschaafsel bruin te roosteren in een droge koekenpan.

3
Check

Voeg vervolgens het amandelschaafsel samen met de rest van de ingrediënten bij de geweekte abrikozen en rozijnen. Kook het geheel zonder deksel op middelhoog vuur zodat het vocht kan verdampen.

4
Check

Roer regelmatig met een houten lepel en roer constant tegen het einde van het kookproces. Door de suiker en het vervlogen vocht zal de Blatjang dikker en plakkeriger worden.

5
Check

Zodra de Blatjang ingedikt is, kan deze in gesteriliseerde weckpotten worden bewaard in de koelkast.

Sander Janssen

"May you always be surrounded by good friends and a better barbecue"

Beoordelingen recept

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Wilde Sockeye Zalmfilet
volgende
Whiskey Glaze
vorige
Wilde Sockeye Zalmfilet
volgende
Whiskey Glaze

Een reactie plaatsen