Ingredienten
-
2 Ui
-
2el Roomboter
-
2 flesjes BierBelgisch donker bier
-
3 blaadjes Laurierblad
-
2 takken Tijm
-
3el Appelstroop
-
2st Peperkoek
-
2el Mosterd
-
500gr ChampignonKastanjechampignon
-
1kg Runderlappen
-
Peper
-
Zout
Uitleg en bereiding
Heerlijk met dikke Belgische patatten! Deze ruige Vlaamse stoof, is voor de echte stoeren bikkels die het zien zitten om te koken met goed bier. Hoe hoger het alcohol percentage en hoe donkerder het bier, hoe beter!!! Waarom ruig? Lees het recept…
Stap voor stap
1
Check
|
Snij je uien in grove stukken. Pleur ze in een grote braadpan samen met 1el boter en laat ze even bakken. |
2
Check
|
Snijd je vlees in grote dobbelstenen en gooi ze in een bakpan met 1 el gesmolten boter en bak ze even bruin, gooi er ook wat peper en zout op. Als je vlees bruin gebakken is gooi je het bij de uien in de braadpan. |
3
Check
|
|
4
Check
|
Gooi nu tijm,laurier,kruidnagel en appelstroop bij je ui-vlees-bier mengsel. |
5
Check
|
Smeer je peperkoek goed in met grove mosterd en gooi ze met de mosterd kant op je stoofvlees. |
6
Check
|
Laat het geheel op een laag vuurtje ongeveer 3 uur sudderen. (wel af en toe wat liefde geven en zachtjes roeren) |
7
Check
|
Peper en zout toevoegen naar smaak! Serveren met een dikke klodder (zelf gemaakte) Mayo! |