Ingredienten
-
Jalapeño Gehaktballen
-
600g Rundergehakt
-
2 JalapeñoFijngehakt, zaad en zaadlijsten verwijderd
-
1 EierenLosgeklopt
-
40g PankoPaneermeel
-
Zeezout
-
Tortillapizza
-
8 Wraps
-
1 blikje Mais
-
2 Rode ui
-
1 blik Tomatenblokjes
-
50g Gerookt paprikapoeder
-
5 druppels Tabasco Mild
-
150g GuacamoleZelf gemaakt
-
100g Oude kaas
-
120g Crème fraîche
-
Koriander
-
1 Limoen
-
Zout
-
Peper
Uitleg en bereiding
Mexico meets the kamado bbq, in deze pizza gemaakt van tortilla’s. Belegt met de lekkerste spicy jalapeño gehaktballen.
Probeer dit snele en zeer gemakelijk recept en verras je gezin met iets lekkers uit Mexico.
Stap voor stap
1
Check
|
|
2
Check
|
Meng in een grote kom alle ingredienten voor de gehaktballen door elkaar. Verdeel het mengsel in 24 gelijke delen van ongeveer 30 gram per stuk. Draai hier balletjes van. |
3
Check
|
|
4
Check
|
Giet de mais af en snij de rode ui. Rasp de oude kaas. |
5
Check
|
Meng de de tomatenblokjes met het gerookt paprikapoeder, de Tabasco mild en een flinke snuif zout en peper. |
6
Check
|
Bestrik de wraps met 2el de tomatensaus en verdeel de ui en mais erover. |
7
Check
|
Leg de jalapeño gehaktballen op de kamado en bak ze af. Zorg dat de kern temperatuur rond de 50°C blijft. |
8
Check
|
Verdeel de gehaktballen over de tortillapizza's, bestrooi ze met wat oudekaas en bak de tortillapizza's in 10 minuten af op kamado, (180°C) |
9
Check
|