Background Image

Italiaanse Bavette Rollade

0 0

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url kopiëren en delen

Ingredienten

Porties aanpassen:
600gr Bavette Angus bavette uit Uruguay
120gr Parmaham
60gr Parmezaanse kaas
10gr Pijnboompitten Geroosterd
2el Pesto Vers
50gr Rucola
Peper
Zeezout

Zit dit recept in mijn kookboek

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zo lekker! Deze Italiaanse Bavette Rollade op de low and slow methode.

Categorieën:
  • Kaas
  • Vlees
Herkomst:

Ingredienten

Uitleg en bereiding

Delen

Zo lekker! Deze Italiaanse Bavette Rollade op de low and slow methode. Tot nu toe 1 van mijn favoriete gerechten! Het is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt er zo een lekker rookrandje van in het vlees en alles wordt super mals. De bavette heeft ontzettend veel smaak, door hem te vlinderen en hem vervolgens te vullen en op te rollen maak je er echt iets bijzonders van. Met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je Bavette op de juiste temperatuur.

Wij maakte gebruik van de Meater Block Smart Thermometer.  Ons stukje vlees komt van BBQuality, we kozen voor de Angus bavette uit Uruguay van 600 gr.

Stap voor stap

1
Check

Bavette vlinderen

Vlinder de bavette open, let hierbij op dat je uiteindelijk de rollade oprolt en tegen de draad van het vlees snijdt.

2
Check

Pijnboompitten

Smeer de open gevlinderde bavette in met de (liefst verse) pesto, en rooster de pijnboompitten kort.

3
Check

Serranoham

Verdeel nu de Serranoham netjes over te bavette en leg hier de rucola overheen. Druk dit alvast een beetje aan. Als laatste verdeel je de Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten over de bavette.

4
Check

Knopen

Rol de bavette op tot een rollade en let hierbij op dat je het vlees zo oprolt, dat je na bereiding haaks op de draad snijdt. Knoop aan het begin en het einde een touw, daarna knoop je een touw over de lengte en vervolgens weer in de breedte de rollade af te knopen. Hierdoor blijft hij mooi opgeknoopt tijdens het langzaam garen.

5
Check

Voorbereiden en low & slow

Leg twee handjes met houtsnippers in een schaaltje met water, zorg dat deze minimaal 10 minuten water opgenomen hebben zodat de houtsnippers langer rook afgeven. Ter voorbereiding van de barbecue vul je de kamado met houtskool en steekt dit in het midden aan. Liefst gebruik je hier lumb charcoal voor, dit zorgt voor een betere luchtcirculatie en voorkomt het verstoppen van de luchtgaten. Zodra je goede witte houtskolen hebt herverdeel je ze zodat er nog wat extra stukken over het hete gedeelte liggen. Nu doe je de deksel van de barbecue dicht.

Probeer de barbecue met de luchtgaten op een constante temperatuur van 110 °C te behouden. Zodra de temperatuur 15 minuten lang achter elkaar op 110°C hebt zonder aan de luchtgaten te komen weet je dat je de regelaars goed hebt staan.

Verdeel nu de houtsnippers over de kolen.

6
Check

55°C

We mikken op een kern temperatuur van 55°C, zodat onze Bavette mooi medium rare eindigt. Maak gebruik van een goede kerntemperatuurmeter voor dit proces. Afhankelijk van de dikte van het vlees zal dit ongeveer één tot twee uur duren voor je de kerntemperatuur bereikt hebt. Zorg ervoor dat je de bbq niet te vaak hoeft te openen.

7
Check

Aansnijden

Laat de Bavette even rusten voor je hem aansnijd, geniet ervan!

Sander Janssen

"May you always be surrounded by good friends and a better barbecue"

Beoordelingen recept

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Hot Chicken Nuggets
volgende
Gepofte Knoflook
vorige
Hot Chicken Nuggets
volgende
Gepofte Knoflook

Een reactie Reacties verbergen

Een reactie plaatsen