Ingredienten
-
Vlees
-
1kg Onglet
-
Dry Ryb
-
2el Gerookt paprikapoeder
-
2tl Saffraandraadjes
-
1el Venkelzaad
-
1tl Chili peppergedroogd
-
Friet
-
1kg Aardappelen
-
Bearnaisesaus
-
25gr Sjalotten
-
60ml Dragonazijn
-
60ml Witte wijn
-
3 Eidooiers
-
200gr Geklaarde boter
-
1tl Citroensap
-
1el Dragon
-
1 Laurierblad
-
Peper
-
Fleur de Sel
-
Waterkers
Uitleg en bereiding
De oerkracht komt in je naar boven, wanneer je een mooi stukje longhaas middels caveman style klaar maakt. Door het vlees in een dryrub te zetten en vervolgens direct op de hete kolen te garen, zorg je voor een eigen authentieke smaak. In combinatie met een bearnaise saus, maak je dit gerecht een ware topper.
ingrediënten
Stap voor stap
1
Check
|
Meng gerookt paprikapoeder, chilipeper (gedroogd), venkelzaad en saffraan en cutter dit zo fijn mogelijk. Wrijf de longhaas aan alle kanten in en laat minimaal 15 min intrekken. |
2
Check
|
Snij frietjes met de schil naar voorkeur. |
3
Check
|
Doe de sjalotten, de dragonazijn, de witte wijn, de laurier en de peperkorrels in een pannetje en breng dit aan de kook. Laat de gastrique tot de helft inkoken op een niet te hoog vuur. |
4
Check
|