Burger |
|
600gr Wildzwijn gehakt | |
4el Kamarado's Bier BBQ Dry Rub | |
80gr Geraspte oude kaas | |
Zeezout | |
4 stuks Hamburger broodjes | |
Guinness Chutney |
|
125ml Guinness | |
125gr Basterdsuiker | |
3 Rode ui | |
2el Witte wijnazijn | |
Tabasco | |
Friet |
|
1,5kg Aardappelen | |
1el Kamarado's Bier BBQ Dry Rub |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Het vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke smaak. Vandaag gaan we die smaak versterken met een heerlijke Bier rub van Kamarado’s. Het bier laten we ook terug komen in de Chutney, deze maken we namelijk van Guinness!
Gehakt van wild zwijn is een heerlijke wildvariatie op varkensgehakt. De dieren hebben lekker rondgescharreld in de natuur, waar ze leven van onder andere bladeren, kruiden, eikels, beukennootjes, paddenstoelen en vruchten. Dit proef je terug in je burger!
1
Check
|
Zet een pan op het vuur met de Guinness, Basterd suiker en witte wijn azijn. Snij intussen de rode ui in halve ringen en voeg deze toe aan de pan met Guinness. Laat dit geheel 40 minuten inkoken tot een dikke massa. Voeg naar wens wat Tabasco toe en laat de chutney afkoelen. |
2
Check
|
Snijd de aardappelen in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met de Bier Dry Rub en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 25 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om. Frituren mag natuurlijk ook, maar voeg dan de Bier Dry Rub pas toe na het frituren van de aardappel. |
3
Check
|
|
4
Check
|
|
5
Check
|