Background Image

Broodje Whisky Pulled Pork
Met Aïoli & Jalapeño

0 0
Broodje Whisky Pulled Pork

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url kopiëren en delen

Ingredienten

Porties aanpassen:
400gr Pulled pork
4 Rode ui
6tl BBQ Rub
6el Zwarte balsamicoazijn
6el Whiskey
4el Tomatenketchup
200ml Kippenbouillon
2el Roomboter
100gr Aïoli
400gr Jalapeño
4 Ciabatta
Coleslaw
150gr Rodekool
150gr Witte kool
150gr Wortel
2el Mayonaise
2el Witte wijnazijn
2el Appelciderazijn
4tl Olijfolie
50gr Rozijnen
Zeezout
Peper

Zit dit recept in mijn kookboek

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Categorieën:
  • Alcohol
  • Knoflook
  • Vlees
Herkomst:

Ingredienten

  • Coleslaw

Uitleg en bereiding

Delen

We hadden nog wat North Carolina Style Pulled Pork in de diepvries liggen van vorig weekend, altijd leuk om daar nog een lekker broodje mee te maken. We bouwen een lekker fris-zoet-zuur broodje welke iedereen lekker zal vinden door de combinatie van de smaken: Whisky, Jalapeño, Knoflook, Zoete Ui en Coleslaw.

Pulled Pork maken we ongeveer 5 á 6 keer per jaar en meestal in de zomer. We gebruiken hiervoor procureur of varkensschouder/nek. We zullen binnenkort het recept voor de North Carolina Style Pulled Pork ook eens helemaal uitschrijven.

 

Stap voor stap

1
Check

Steek de BBQ aan en verwarm hem tot 200 graden (of gebruik een oven). Snij de rode ui in grote ringen en bak deze in de roomboter. Wij doen dit in een skillet (pan). Bak de uien 4 - 5 minuten.

2
Check

Meng in een kom de mayonaise, wittewijnazijn, appelciderazijn, olijfolie en wat peper en zeezout. Meng er de rode kool, witte kool, wortel en rozijnen doorheen. Bak intussen de ciabatta in 6 - 8 minuten af in je kamado of oven.

3
Check

Blus je uien af met de balsamicoazijn en whisky, vlambeer de uien kort. Voeg de BBQ rub en tomatenketchup toe en meng deze goed.

4
Check

Voeg de kippenbouillon toe aan het geheel en laat deze nog 5 minuten op het vuur inkoken. Voeg de pulled pork toe aan de skillet met uienjus en verwarm al roerend op het vuur 1 - 2 minuten.

5
Check

Snijd het broodje open. Vul het met de koolsalade en pulled pork. Serveer de rest ernaast. Garneer het broodje met jalapeños en de aioli.

Sander Janssen

"May you always be surrounded by good friends and a better barbecue"

Beoordelingen recept

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Wildzwijn Bier Rub Burger
volgende
The Smokesmen Giant Share Burger
vorige
Wildzwijn Bier Rub Burger
volgende
The Smokesmen Giant Share Burger

Een reactie plaatsen