Ingredienten
-
400gr Pulled pork
-
4 Rode ui
-
6tl BBQ Rub
-
6el Zwarte balsamicoazijn
-
6el Whiskey
-
4el Tomatenketchup
-
200ml Kippenbouillon
-
2el Roomboter
-
100gr Aïoli
-
400gr Jalapeño
-
4 Ciabatta
-
Coleslaw
-
150gr Rodekool
-
150gr Witte kool
-
150gr Wortel
-
2el Mayonaise
-
2el Witte wijnazijn
-
2el Appelciderazijn
-
4tl Olijfolie
-
50gr Rozijnen
-
Zeezout
-
Peper
Uitleg en bereiding
We hadden nog wat North Carolina Style Pulled Pork in de diepvries liggen van vorig weekend, altijd leuk om daar nog een lekker broodje mee te maken. We bouwen een lekker fris-zoet-zuur broodje welke iedereen lekker zal vinden door de combinatie van de smaken: Whisky, Jalapeño, Knoflook, Zoete Ui en Coleslaw.
Pulled Pork maken we ongeveer 5 á 6 keer per jaar en meestal in de zomer. We gebruiken hiervoor procureur of varkensschouder/nek. We zullen binnenkort het recept voor de North Carolina Style Pulled Pork ook eens helemaal uitschrijven.
Stap voor stap
1
Check
|
Steek de BBQ aan en verwarm hem tot 200 graden (of gebruik een oven). Snij de rode ui in grote ringen en bak deze in de roomboter. Wij doen dit in een skillet (pan). Bak de uien 4 - 5 minuten. |
2
Check
|
Meng in een kom de mayonaise, wittewijnazijn, appelciderazijn, olijfolie en wat peper en zeezout. Meng er de rode kool, witte kool, wortel en rozijnen doorheen. Bak intussen de ciabatta in 6 - 8 minuten af in je kamado of oven. |
3
Check
|
Blus je uien af met de balsamicoazijn en whisky, vlambeer de uien kort. Voeg de BBQ rub en tomatenketchup toe en meng deze goed. |
4
Check
|
Voeg de kippenbouillon toe aan het geheel en laat deze nog 5 minuten op het vuur inkoken. Voeg de pulled pork toe aan de skillet met uienjus en verwarm al roerend op het vuur 1 - 2 minuten. |
5
Check
|
Snijd het broodje open. Vul het met de koolsalade en pulled pork. Serveer de rest ernaast. Garneer het broodje met jalapeños en de aioli. |