16 repen Bacon | |
1 kg Brioche Brood | |
Saus.Guru's Bigger Than Mack | |
1 krop IJsbergsla | |
20 plakken Pepper Jack Kaas | |
3 Tomaat | |
4 Gele ui | |
2 Jalapeño | |
Olijfolie | |
Peper | |
Zeezout | |
Hamburger |
|
1,5 kg Rundergehakt | |
Peper | |
Kamarado's Rund BBQ Dry Rub | |
Olijfolie | |
Worcestersaus | |
Gepofte Knoflook Saus |
|
1 hele Knoflook | |
8 el Mayonaise | |
2 tl Mosterd | |
Komijnpoeder | |
Worcestersaus | |
Zeezout | |
Peper | |
Limoensap |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
“Jammer dat het een shareburger is, had hem liever alleen opgegeten”
Als je de Brioche (recept op andere pagina) al gebakken hebt is het recept vrij snel klaar en kan de eerste honger gestild worden. Het sharen van een Burger is meteen goed voor de teamspirit. Een Giant Burger kun je niet alleen draaien. De Rub van Kamarados en de Saus.Guru “Bigger than Mac” Saus maken het geheel tot een perfect Smaakbommetje.
“Jammer dat het een shareburger is, had hem liever alleen opgegeten”.
Wij gebruikten de Ofyr voor het direct grillen. Door de stalen ondergrond is het makkelijker de grote burger met de pizzaschep te draaien. Voor indirect gebruikten we de smoker.
1
Check
35
|
Geroosterde knoflook:Pak een hele knoflook en snij de top (1 cm) eraf. Leg het in aluminium folie, besprenkel met olijfolie en zout en maak er een aluminium pakketje van. Verwarm het indirect voor 35-40 min op 200 graden. |
2
Check
30
|
Bacon rooster:Leg de bacon repen boven elkaar op een rooster zodat je een vierkant van bacon hebt (even hoog als dat de bacon repen breed zijn). Sla de oneven repen half terug en leg er dwars een reep overheen. Leg de omgeslagen repen terug, sla de even repen terug, leg weer een reep dwars er overheen etc totdat je een bacon rooster hebt. Verwarm het indirect (aluminium eronder!) voor 30 min op 200 graden tot de bacon crispy is. |
3
Check
5
|
Burger maken: |
4
Check
25
|
Burger grillen:Bestrooi de burger met zout vlak voor het grillen. Begin met het direct grillen op medium-hoge temperatuur: wissel een paar keer met een paar minuten grillen per zijde. Gebruik een pizza-schep en bord om de burger te draaien. Verwarm de hamburger daarna indirect tot een kerntemperatuur van 55-58 graden. Bedek de burger rond 52 graden met de Pepper Jack kaas |
5
Check
5
|
Topping: |
6
Check
5
|
Gepofte Knoflook Saus:Neem de geroosterde knoflook, knijp de knoflook eruit en maal het fijn. Voeg 2 eetlepels mayonaise, een theelepel komijnpoeder, een eetlepel mosterd en het sap van een halve limoen toe. Breng op smaak me worcestersaus, zout en peper. |
7
Check
1
|
Brood: |
8
Check
|
Opbouw:Neem de onderste broodhelft en bedek deze met de ijsbergsla. Bedek deze vervolgens met tomaten met wat zout en peper. Positioneer hierop de burger en bedek deze met de uien en Jalapeno pepers. Leeg hierop het bacon-rooster en de bovenste broodhelft. Tot slot de “Better than Mac” saus erover en klaar! |