Ingredienten
-
500gr Bloem
-
150ml Melk
-
10gr Gist
-
50gr BasterdsuikerFijn
-
3 Eieren
-
9gr Zout
-
120gr Roomboter
Uitleg en bereiding
Giant Brioche Burger Bun
Benodigdheden
- Standmixer met deeghaak
- 30 cm springvorm (liefst met lage rand of conisch)
- Oven
- Kom
- Vochtige theedoek
- Olijfolie
Stap voor stap
1
Check
10
|
Doe de bloem, gist, suiker, zout, eieren en melk in een kom en kneed met een standmixer met deeghaak voor ongeveer 8-10 minuten. Voeg dan de boter toe en mix tot ook dit volledig is opgenomen. De deeg blijft vrij plakkerig. Vet je handen in met wat olijfolie en kneed de deeg met de hand na tot een bal. |
2
Check
60
|
Neem de kom, besprenkel deze met olijfolie en leg de deeg hierin. Bedek de kom met een vochtige theedoek en laat de deeg 60 min rijzen. |
3
Check
5
|
Haal het deeg uit de kom en druk de lucht er uit. Maak een ronde schijf en vorm deze in de springvorm. |
4
Check
60
|
Bedek de springvorm met een natte theedoek en laat de deeg weer 60 min rijzen |
5
Check
25
|
Verwarm de oven op 180 graden en bak de brioche af in 22-25 minuten totdat deze een mooie donkerbruine kleur heeft. |