Background Image

Chimichurri

0 0
Chimichurri

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url kopiëren en delen

Ingredienten

Porties aanpassen:
1 Rode peper
Rode ui
2 teentjes Knoflook
25 gr Peterselie
8 el Olijfolie
2 el Rode wijnazijn
1 Limoen
Tabasco

Zit dit recept in mijn kookboek

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Categorieën:
  • Knoflook
  • Spicy
Herkomst:

Ingredienten

Uitleg en bereiding

Delen

Bij Smokesmen BBQ Club brengen we de authentieke Argentijnse smaken tot leven met onze eigen versie van Chimichurri, de iconische saus die ver buiten de grenzen van Zuid-Amerika faam heeft vergaard voor haar heerlijk frisse, zurige en kruidige smaakprofiel. Een onbetwiste favoriet voor velen en de ultieme begeleider van elk stukje geroosterd of gegrild rundvlees. Maar waarom stoppen bij rundvlees? Onze Chimichurri tilt ook andere gegrilde vleessoorten, vis en groenten naar een hoger niveau.

Stap voor stap

1
Check

Begin met het fijnhakken van de rode peper. Voor een mildere versie kun je de zaadjes verwijderen; laat ze zitten als je van pittig houdt.
Snijd de rode ui in zeer fijne blokjes. Hoe fijner, hoe beter het de smaken zal opnemen.
Pel de teentjes knoflook en pers of hak ze fijn.
Was de peterselie en hak deze fijn. Zorg dat je alleen de blaadjes gebruikt voor een frisse, kruidige smaak.

2
Check

In een middelgrote kom, combineer de fijngehakte rode peper, rode ui, knoflook en peterselie.
Voeg de olijfolie en rode wijnazijn toe aan het mengsel. Deze zullen helpen om alle smaken mooi samen te brengen.
Pers het sap van de limoen uit boven de kom en meng goed. De limoen zal een frisse, citrusachtige twist aan de Chimichurri geven.

3
Check

Voeg een Kick Toe

Naar persoonlijke voorkeur, voeg enkele druppels Tabasco toe om de saus wat extra pit te geven. Begin met een paar druppels en proef; je kunt altijd meer toevoegen, maar je kunt het er niet meer uit halen.
Laat de Chimichurri minstens een half uur rusten voor gebruik. Dit geeft de smaken de tijd om te vermengen en te intensiveren.

Sander Janssen

"May you always be surrounded by good friends and a better barbecue"

Beoordelingen recept

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Gegrilde Jalapeño Poppers
vorige
Gegrilde Jalapeño Poppers

Een reactie plaatsen