Ingredienten
-
6 Jalapeño
-
150 gr Roomkaas
-
100 gr Cheddar
-
Peper
-
Zout
-
Knoflookpoeder
-
BBQ Rub
-
6 lapjes Bacon
Uitleg en bereiding
Gegrilde Bacon-Wrapped Jalapeño Poppers van Smokesmen zijn de perfecte snack of het ideale hapje voor een heerlijke BBQ dag! Verse jalapeño’s worden gevuld met een mengsel van kaas en kruiden, omwikkeld met rokerige bacon en gegrild op de barbecue tot ze zacht zijn.
De kaas smelt heerlijk, de pepers worden zacht en de bacon krokant en rokerig voor de meest mond ervaring. Let op: je kan pittig verast worden!
Stap voor stap
1
Check
|
Snijd de steel van elke jalapeño af en snijd ze vervolgens in de lengte doormidden. Gebruik een kleine lepel om de zaadjes en membranen eruit te schrapen. |
2
Check
|
Meng in een kleine kom roomkaas, peper & zout, knoflookpoeder, bbq rub en cheddar kaas. |
3
Check
|
Wikkel elke jalapeño volledig in met bacon, zorg ervoor dat de kaas bedekt is. Zet vast met tandenstokers. |
4
Check
|
Plaats de jalapeño's met de gesneden kant naar beneden op de grill en grill totdat de bacon begint te krokant te worden (ongeveer 6 minuten). Maak de bacon voorzichtig los van de grill en draai de jalapeño's om. Verlaag de hitte naar middel-laag en grill nog 10-12 minuten verder, of totdat de bacon gaar is en de kaas gesmolten. |
5
Check
|
Top af met een beetje BBQ rub naar keuze! |