Background Image

Smash Burger

0 0
Smash Burger

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url kopiëren en delen

Ingredienten

Porties aanpassen:
600 gr Rundergehakt
Peper
Zout
8 lapjes Cheddar
4 Hamburger broodjes
1 Ui
1 krop Bladsla
BBQ Saus Naar keuze

Zit dit recept in mijn kookboek

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Categorieën:
  • Kaas
  • Vlees
Herkomst:

Ingredienten

Uitleg en bereiding

Delen

Bij de Smokesmen BBQ Club zeggen we altijd: er gaat niets boven een sappige burger, perfect gegrild met dat onmiskenbare rooksmaakje. En laten we eerlijk zijn, je vindt bijna in elke eetgelegenheid wel een hamburger op het menu. Maar hier komt het: zelf een burger meesterlijk bereiden in de comfort van je eigen achtertuin, met een koude drank in de ene hand en een spatel in de andere, dat is pas écht genieten. Zo’n thuisgemaakte burger, sissend op je grill, overtreft zonder twijfel elke restaurantvariant.

Link naar de burgersmasher: grill-pers

 

Stap voor stap

1
Check

BBQ voorbereiden

Verwarm je BBQ voor direct grillen en streef naar een temperatuur van ongeveer 200°C. Plaats je plancha of grillplaat op de BBQ om mee te verwarmen.

2
Check

Karamelliseer de uien

Voeg een flinke klont boter toe aan een skillet. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de uienringen toe en bak ze rustig aan tot ze zacht en mooi bruin gekaramelliseerd zijn. Dek af met aluminiumfolie en zet opzij.

3
Check

Bereid de hamburgers

Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen van ongeveer 75 gram en vorm er losse balletjes van. Druk ze niet te stevig aan.

4
Check

Broodjes toasten

Smelt wat roomboter en besmeer de opengesneden zijden van de broodjes hiermee. Grill ze kort op de plancha met de snijkanten naar beneden. Leg ze apart.

5
Check

Het vlees grillen

Bestrijk de grillplaat met wat olijfolie. Plaats per broodje 2 gehaktballetjes op de plaat en druk ze plat met een burgersmasher. Tip: Een beetje olijfolie op de spatel voorkomt plakken. Bestrooi de platgedrukte burgers met peper en zout. Na ongeveer 2 minuten, draai je de burgers om. Leg meteen een plakje cheddar op elke burger en zet er een dekseltje overheen.

6
Check

Bouw de burger

Besmeer de broodjes met bbq saus. Leg op elk broodje 2 burgers met gesmolten cheddar. Voeg een royale lepel gekaramelliseerde uien toe. Plaats het bovenste deel van het broodje erop.

7
Check

En daar heb je het: een Smokesmen BBQ Club-waardige Smash Burger, klaar om te genieten met vrienden en familie. Smakelijk!

Sander Janssen

"May you always be surrounded by good friends and a better barbecue"

Beoordelingen recept

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Whiskey Glaze
volgende
Mac & Cheese
vorige
Whiskey Glaze
volgende
Mac & Cheese

Een reactie plaatsen