Ingredienten
-
600gr Kipfilet
-
1el Kamarado's Hot BBQ Dry Rub
-
200gr Zure room
-
2tl Mosterd
-
75gr Panko paneermeel
-
Zeezout
-
Zonnebloeolie
Uitleg en bereiding
De kipnugget is een fastfood-snack. Een kipnugget is normaal samengesteld uit een pasta van fijn gemarineerd kippenvlees welke wordt gehuld in beslag of broodkruimels. Wij gaan het hier even heel anders aanpakken. We nemen namelijk de beste kipfilet of zelfs de kipfilethaasjes en gebruiken in plaats van ei, een mengsel van zure room en de nieuwe Kamarado’s Hot BBQ Dry Rub!
Stap voor stap
1
Check
|
Meng in een kom: De zure room, de Kamarado's Hot BBQ Dry Rub, de mosterd en een snuf zout. Snijd de kipfilet in gelijke stukken van ongeveer 3 cm en meng de kipfilet met het zure roomsausje. |
2
Check
|
Verdeel de panko, met wat zout over een diep bord. Wentel de kipfilet door de panko, zorg dat ze volledig bedekt zijn met panko. |
3
Check
|
Zet een bord met keukenpapier erop klaar, zodat je de kipnuggets hierop kan leggen als je deze uit je pan haalt. Verhit een flinke sheut zonnebloemolie per persoon in een skilet op het vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip dan 2 – 3 minuten per kant. De kipnuggets zijn klaar als ze een goudbruin korstje hebben. |
4
Check
|