Background Image

Sticky Hot Sherry Spare Ribs
Zwart als roet

0 0

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url kopiëren en delen

Zit dit recept in mijn kookboek

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Categorieën:
  • Alcohol
  • Knoflook
  • Soja
  • Vlees
Herkomst:

Ingredienten

  • Marinade

  • Aflak-bbqsaus

  • Afmaken

Uitleg en bereiding

Delen

De meest plakkerige ribs die we in een lange tijd gemaakt hebben. Met deze pikante Oosterse ribbetjes steel je de show, zo als de naam al doet vermoeden zijn ze zo zwart als roet!

We maken in dit recept gebruik van de Kamarado’s Varkens BBQ Dry Rub en Saus.Guru Skull Hot Sauce Black Gold, deze zijn uiteraard te vervangen door andere rubs en of saus!

Stap voor stap

1
Check

Rookhout

Begin met het aansteken van je BBQ, wij gebruiken vandaag de IQ Grill Kamado BBQ. We mikken op een temperatuur van 150°C.

Ook starten we met het weken van wat rookmot (rooksnippers naar eigen keuzen) in water. (10 minuten is zat)

2
Check

Ribben snijden

Snij de ribben los van elkaar en bestrooi ze met de rub en wat verse peper en zeezout. (Dit van wegen het vet, dit geven we alvast wat smaak)

3
Check

Verspreid je rookmot over de kolen in de kamado. De ribvingers leggen we indirect op het rooster en smoken we voor ongeveer 50/60min.

4
Check

Verzamel alle ingredienten voor de marinade en zet deze bij de bbq, snij vervolgens je ingrediënten (knoflook, ui en gember) voor de marinade, dit mag grof. Pak een giet ijzeren pan met deksel (Dutch oven).

5
Check

Als de ribben ge'smoked en gegaard zijn haal je ze van de bbq. Leg ze even aan de kant en bereid je bbq voor, voor Dutch oven.

6
Check

Gebruik wat olie en bak de knoflook, ui en gember kort in de dutch oven. Voeg nu alle overige ingredienten voor de marinade toe.

7
Check

Nu is het tijd om de ribben toe te voegen aan de marinade. Sluit de pan met de deksel en sluit je bbq. Zorg ervoor dat de temperatuur ongeveer 120°C is in de bbq. Laat de ribben zeker 60min sudderen.

8
Check

Check de weerstand van de ribben met een scherpmes, vallen ze van het mes dan zijn de ribbetjes gaar. Haal ze uit de marinade en zet ze even weg.

9
Check

Zeef nu de marinade en schud ingeveer 1/3 terug in je dutch oven. Hiervan maken we een lakje om de ribben me af te lakken. Zet de pan terug op je bbq en voeg de honing en basterd suiker toe aan de marinade. Laat deze inkoken tot een dikke lak.

10
Check

Lak de ribben af en garneer ze met de rode peper en sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Sander Janssen

"May you always be surrounded by good friends and a better barbecue"

Beoordelingen recept

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Gerookte Eendenborst Filet
volgende
Hot Chicken Nuggets
vorige
Gerookte Eendenborst Filet
volgende
Hot Chicken Nuggets

Een reactie plaatsen