











2kg Varkens Ribben | |
8el Kamarado's Varkens BBQ Dry Rub | |
Peper | |
Zeezout | |
Marinade |
|
75cl Sherry | |
4el Honing | |
2 Ui | |
6 Knoflook | |
wortel Gember | |
80cl Kippenbouillon | |
10cl Sojasaus | |
6el Hoisinsaus | |
6el Mirin (Japanse Rijstwijn) | |
2el Cayennepeper | |
1el Saus.Guru Skull Hot Sauce Black Gold | |
Aflak-bbqsaus |
|
2el Honing | |
2el Basterdsuiker | |
Afmaken |
|
2el Sesamzaad | |
1 Rode peper |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
De meest plakkerige ribs die we in een lange tijd gemaakt hebben. Met deze pikante Oosterse ribbetjes steel je de show, zo als de naam al doet vermoeden zijn ze zo zwart als roet!
We maken in dit recept gebruik van de Kamarado’s Varkens BBQ Dry Rub en Saus.Guru Skull Hot Sauce Black Gold, deze zijn uiteraard te vervangen door andere rubs en of saus!
1
Check
|
RookhoutBegin met het aansteken van je BBQ, wij gebruiken vandaag de IQ Grill Kamado BBQ. We mikken op een temperatuur van 150°C. Ook starten we met het weken van wat rookmot (rooksnippers naar eigen keuzen) in water. (10 minuten is zat) |
2
Check
|
Ribben snijden |
3
Check
|
|
4
Check
|
Verzamel alle ingredienten voor de marinade en zet deze bij de bbq, snij vervolgens je ingrediënten (knoflook, ui en gember) voor de marinade, dit mag grof. Pak een giet ijzeren pan met deksel (Dutch oven). |
5
Check
|
Als de ribben ge'smoked en gegaard zijn haal je ze van de bbq. Leg ze even aan de kant en bereid je bbq voor, voor Dutch oven. |
6
Check
|
|
7
Check
|
|
8
Check
|
|
9
Check
|
Zeef nu de marinade en schud ingeveer 1/3 terug in je dutch oven. Hiervan maken we een lakje om de ribben me af te lakken. Zet de pan terug op je bbq en voeg de honing en basterd suiker toe aan de marinade. Laat deze inkoken tot een dikke lak. |
10
Check
|