Ingredienten
-
30g Peterselieblaadjes
-
30g Dragonblaadjes
-
30g Kervel
-
30g Bieslook
-
30g Kappertjes
-
150g Ui
-
1,6dl Azijn
-
5dl Olie
-
Peper
-
Zout
Uitleg en bereiding
Vinaigrette is dé klassieker onder de dressings voor (groene) salades. De bekendste toepassing is om vinaigrette te gebruiken voor gewone groene sla. Maar deze dressing is echt veelzijdig. Dip bijvoorbeeld eens je artisjokblaadjes in vinaigrette, besprenkel geroosterde groente nadat je ze uit de oven haalt, of een stuk gebakken vis. Dit recept beschrijft een basis vinaigrette maar varieer er vooral op los. Zo maak je de vinaigrette die het beste bij jouw gerecht past.
Stap voor stap
1
Check
|
Weeg alle ingrediënten af. Hak de kruiden en kappertjes fijn en snij de ui fijn. |
2
Check
|
Giet de azijn in een bekken (kom), voeg langzaam druppelend de olie toe terwijl je voortdurend roert met een garde. |
3
Check
|
Voeg de tuinkruiden, kappertjes en de ui toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. |
4
Check
|
Varianten op deze vinaigrette: Vervang (een deel) van de azijn door ander zuur zoals citroen- of limoensap of cranberrysap |