Ingredienten
-
100g Roomboter
-
20g PeterselieFijn gehakt
-
1 Citroen
-
2 tenen KnoflookFijn gehakt
-
Zeezout
-
Peper
Uitleg en bereiding
Kruidenboter smaakt naar luxe, maar is zo gemakkelijk te maken en te gebruiken dat het een alledaags hoofdbestanddeel kan worden. Gewoon smelten of besprenkelen met zeevruchten of gekookte groenten voor een instant saus. Of leg een plakje op een zinderende biefstuk en kijk hoe de smaken van de kruiden in het vlees trekken. Je kunt ook zachte kruidenboter op kleine toastjes smeren om als basis te gebruiken voor heerlijke crostini-hapjes.
Je kunt zowel gezouten als ongezouten boter gebruiken; als je begint met ongezouten boter, kun je naar smaak zout toevoegen.
Stap voor stap
1
Check
|
Roer in een kom de boter tot een zachte crème. Snijd de peterselie fijn. Roer de peterselie en citroensap erdoor en breng op smaak met peper en zeezout. Pers de knoflook erboven. |
2
Check
|
Schep de boter op een stukje vershoudfolie en vorm met behulp van de folie een rolletje. Vouw de vershoudfolie dicht en laat de boter in de koelkast in ca. 45 min. opstijven. Snijd de boter in plakken. |