Background Image

Kruidenboter
** BASIS RECEPT **

1 0
Kruidenboter

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url kopiëren en delen

Ingredienten

Porties aanpassen:
100g Roomboter
20g Peterselie Fijn gehakt
1 Citroen
2 tenen Knoflook Fijn gehakt
Zeezout
Peper

Zit dit recept in mijn kookboek

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Lekker bij allerlei soorten vlees, vis en groenten en op gegrild brood.

Categorieën:
  • Knoflook
  • Melk
Herkomst:

Ingredienten

Uitleg en bereiding

Delen

Kruidenboter smaakt naar luxe, maar is zo gemakkelijk te maken en te gebruiken dat het een alledaags hoofdbestanddeel kan worden. Gewoon smelten of besprenkelen met zeevruchten of gekookte groenten voor een instant saus. Of leg een plakje op een zinderende biefstuk en kijk hoe de smaken van de kruiden in het vlees trekken. Je kunt ook zachte kruidenboter op kleine toastjes smeren om als basis te gebruiken voor heerlijke crostini-hapjes.

Je kunt zowel gezouten als ongezouten boter gebruiken; als je begint met ongezouten boter, kun je naar smaak zout toevoegen.

Stap voor stap

1
Check

Roer in een kom de boter tot een zachte crème. Snijd de peterselie fijn. Roer de peterselie en citroensap erdoor en breng op smaak met peper en zeezout. Pers de knoflook erboven.

2
Check

Schep de boter op een stukje vershoudfolie en vorm met behulp van de folie een rolletje. Vouw de vershoudfolie dicht en laat de boter in de koelkast in ca. 45 min. opstijven. Snijd de boter in plakken.

Sander Janssen

"May you always be surrounded by good friends and a better barbecue"

Beoordelingen recept

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Avocado Feta Dip
volgende
Gemberboter
vorige
Avocado Feta Dip
volgende
Gemberboter

Een reactie plaatsen