Background Image

Bearnaisesaus
** BASIS RECEPT **

0 0
Bearnaisesaus

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url kopiëren en delen

Ingredienten

Porties aanpassen:
Gastrique
150ml Witte wijn
75ml Natuurazijn of Dragonazijn
1 Sjalotten
5 takjes Dragon vers
5 korrels Peper
Bearnaisesaus
4 Eierdooier
125ml Gastrique
1tl Cayennepeper
2el Dragon
1el Kervel
1tl Citroensap

Zit dit recept in mijn kookboek

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Sergio Herman: "Zorg ervoor dat je dit recept volledig onder de knie hebt. Want geloof me: je gaat er de rest van je leven plezier van hebben"

Categorieën:
  • Alcohol
  • Ei
Herkomst:

Ingredienten

  • Gastrique

  • Bearnaisesaus

Uitleg en bereiding

Delen

Er is geen lekkerdere saus bij een vleesbereiding dan de good old bearnaise. Het mondgevoel van de mousseline, het zuurtje van de gastrique, het aromatische van de dragon… Daar kan maar weinig tegenop. De versie hieronder is van Sergio Herman.

Stap voor stap

1
Check

Bereiding Gastrique

Doe voor de gastrique alle ingrediënten bij elkaar in een pan en laat dit tot de helft inkoken. Zeef het mengsel, giet in flessen en doe er wat dragontakjes in. Bewaar in de koelkast of vries in voor later gebruik.

2
Check

Bearnaisesaus

Klop voor de bearnaisesaus de eierdooiers in een sauspan los met de gastrique, cayennepeper, een snuf zout en een beetje water.

3
Check

Klop het geheel daarna op een laag vuur op tot een luchtige massa, zodat je het ei gaart zonder dat het een roerei wordt. Haal de pan van het vuur en voeg er straalsgewijs de geklaarde boter aan toe terwijl je blijft kloppen.

4
Check

Roer er rustig de dragon en kervel door en fris op met citroensap en eventueel nog wat gastrique.

Sander Janssen

"May you always be surrounded by good friends and a better barbecue"

Beoordelingen recept

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Gerookte Zalmbonbons
volgende
Speenvarken
vorige
Gerookte Zalmbonbons
volgende
Speenvarken

Een reactie plaatsen