Ingredienten
-
Gastrique
-
150ml Witte wijn
-
75ml Natuurazijnof Dragonazijn
-
1 Sjalotten
-
5 takjes Dragonvers
-
5 korrels Peper
-
Bearnaisesaus
-
4 Eierdooier
-
125ml Gastrique
-
1tl Cayennepeper
-
2el Dragon
-
1el Kervel
-
1tl Citroensap
Uitleg en bereiding
Er is geen lekkerdere saus bij een vleesbereiding dan de good old bearnaise. Het mondgevoel van de mousseline, het zuurtje van de gastrique, het aromatische van de dragon… Daar kan maar weinig tegenop. De versie hieronder is van Sergio Herman.
Stap voor stap
1
Check
|
Bereiding Gastrique |
2
Check
|
BearnaisesausKlop voor de bearnaisesaus de eierdooiers in een sauspan los met de gastrique, cayennepeper, een snuf zout en een beetje water. |
3
Check
|
Klop het geheel daarna op een laag vuur op tot een luchtige massa, zodat je het ei gaart zonder dat het een roerei wordt. Haal de pan van het vuur en voeg er straalsgewijs de geklaarde boter aan toe terwijl je blijft kloppen. |
4
Check
|
Roer er rustig de dragon en kervel door en fris op met citroensap en eventueel nog wat gastrique. |