Ingredienten
-
400gr Kipfilet
-
225gr Yoghurt
-
Kamarado's Kip BBQ Dry Rub
-
100gr Mangochutney
-
60gr Panko paneermeel
-
3 Tomaat
-
2 Appel
-
1 Witte kool
-
2 Wortel
-
1 Ui
-
1 Jalapeño
-
Rode peper
-
12 Tortilla'skleintjes
-
Willy Nacho Luchador Chipotle Sauce
-
Zonnebloeolie
-
Olijfolie
-
Witte balsamicoazijn
-
Peper
-
Zeezout
Uitleg en bereiding
Zachte, luchtige wraps met heerlijk gekruide krokante kipstukjes. Een romig mango sausje en lekker veel groenten. En dit alles zet je gewoonweg binnen 30 minuten op tafel! In dit gerecht gebruiken we een rub afkomstig van onze vrienden de Kamarado’s!
Stap voor stap
1
Check
|
|
2
Check
|
Meng nog eens 75gr van de yoghurt met de mangochutney, peper en zout. De mangochutney die wij gebruiken was vers, zoek op de website het recept. Je kunt natuurlijk ook de chutney gebruiken van de Appie of iedere andere supermarkt. |
3
Check
|
Snij de tomaten en appel in kleine blokjes. Snij de Jalapeño en rode peper in ringen, verwijder eerst de zaadlijsters. Snij de witte kool in reepjes en rasp de wortel. Snij de ui fijn. |
4
Check
|
Wentel de kipstukjes door de panko, zorg dat deze volledig bedekt worden met panko. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een skilet op de bbq. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip dan 2 – 3 minuten per kant. De kip is klaar als hij een goudbruin korstje heeft. Laat deze uitlekken op stuk keuken papier. |
5
Check
|
Meng in een kom de wittekool, wortel, appel, jalapeño en ui met de overige yoghurt, gebruik ook wat extra vierge olijfolie, 2 tl witte balsamicoazijn per persoon, peper en zout. |
6
Check
|