Background Image

Croûtons
** BASIS RECEPT **

0 0
Croûtons

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url kopiëren en delen

Ingredienten

Porties aanpassen:
1 Brood
100g Roomboter geklaard
10g Zeezout

Zit dit recept in mijn kookboek

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Basis recept voor Croûtons

Categorieën:
  • Gluten
Herkomst:

Ingredienten

Uitleg en bereiding

Delen

Voortaan hoef je je oude brood niet meer weg te gooien: in een handomdraai maak je er onweerstaanbaar lekkere croutons van. Lekker om te serveren bij een kom soep, om extra crunch te geven aan een frisse salade, of gewoon als snack!

Stap voor stap

1
Check

Snijd het brood in de gewenste vorm, wij maken ze vierkant (1 bij 1 cm).
Snijd eventueel de korsten van het brood, wil je groot en sterk worden? Laat ze dan zeker zitten.

2
Check

Verhit de geklaarde boter zonder deze te laten kleuren in een frituur of Iron cast tot 140°C.
Leg de stukken brood in passende hoeveelheden in de vetstof.

3
Check

Neem het brood uit het vet met een spatel en laat deze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Opsmaak maken met wat zee zout.

Sander Janssen

"May you always be surrounded by good friends and a better barbecue"

Beoordelingen recept

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw recensie te schrijven
vorige
Buikspek, Low & Slow
volgende
Geklaarde boter
vorige
Buikspek, Low & Slow
volgende
Geklaarde boter

Een reactie plaatsen